Trailer: Ivanu Trojanovi teče v nové černé komedii do baráku i do života

Trailer: Ivanu Trojanovi teče v nové černé komedii do baráku i do života
Bourák - Ivan Trojan a Jiří Macháček | T.H.A. - Total Helpart / trailer
Petra Nesvačilová
O čem to je: Bourák je komedie, trochu černá a trochu gangsterka, našlápnutá skvělou hudbou a černým humorem, ve které se střídají absurdní situace s romantikou, stejně jako rokenrolové pecky se zamilovanými ploužáky v podání nejlepší kapely, jakou si kdo dokáže přestavit. A to nejen ve filmovém Šlukdorfu - městě na severu Čech, kde jediný pořádný byznys jsou kasina a šlapky. V jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Strhaná máma, která odedře všechno sama a tváří se, že nevidí, co vyvádí její manžel, padesátník, který kšeftuje s vraky aut a říká si Bourák. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. (T.H.A. - Total Helpart)
Bourák
Ondřej a Ivan Trojanovi | T.H.A. - Total Helpart
„Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp,“ říká k nečekanému poselství svého pátého filmu režisér a producent Ondřej Trojan.
Bourák
Bourák | T.H.A. - Total Helpart
Vedle Ivana Trojana v roli Ládi "Bouráka" se představí Kristýna Boková jako jeho zanedbávaná žena Markéta. Asi poprvé jsem hrála něco tak odlehčeného. Do jejího kabátku se mi lezlo moc dobře a snadno. I díky maskérce Janě Bílkové a kostýmní návrhářce Tereza Kučerové jsem se cítila jako Markéta hned ráno, jen co jsem se oblékla do kostýmu a Jana mě nalíčila a učesala. Nebo taky nenalíčila a moc neučesala,“ vzpomíná na natáčení česká herečka.
Bourák
Bourák