V Uherském Hradišti se koronaviru nebojí. Letní filmová škola letos proběhne

V Uherském Hradišti se koronaviru nebojí. Letní filmová škola letos proběhne
Letní filmová škola Uherské Hradiště 2019 | archiv organizátorů
v-uherskem-hradisti-se-koronaviru-neboji-letni-filmova-skola-probehne-letos-v-srpnu-3
Letní filmová škola Uherské Hradiště 2019 | organizátoři akce
Organizátoři počítají s omezeným počtem diváků v sálech, s dodržováním povinných rozestupů, se zvýšenými hygienickými opatřeními a se zrušením davových akcí, tedy se všemi platnými pokyny ministerstva zdravotnictví. Vyjádření k tomuto rozhodnutí vedle ředitelky Letní filmové školy Uherské Hradiště poskytli také starosta města Uherské Hradiště a ministr kultury ČR.
„Mám radost, že se našemu týmu podařilo udržet vizi konání Filmovky a že vše směřuje k tomu, že skutečně bude! Je jasné, že kvůli dodržení všech hygienických a bezpečnostních norem bude jiná, než jak ji všichni známe. Jsem ovšem přesvědčená o tom, že to bude ročník, na který nikdo nezapomene a atmosféra v sálech bude srdečnější než obvykle,“ tvrdí Radana Korená, ředitelka festivalu.
v-uherskem-hradisti-se-koronaviru-neboji-letni-filmova-skola-probehne-letos-v-srpnu-5
Radana Korená | organizátoři akce
„Veškerých příprav se zhostíme s největší možnou zodpovědností k našim návštěvníkům, hostům, partnerům i obyvatelům města tak, abychom naši milovanou Filmovku oslavili ve zdraví, lásce, radosti ze setkání a nových objevů. To vše v plné součinnosti s městem UH, MK ČR, Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje a dalšími institucemi, což, jak věříme, přispěje k hladkému průběhu akce. Držme si tedy palce, aby se naše plány uskutečnily, naše společnost si mohla oddechnout od strachu svírajícího současný svět a my vás v srpnu mohli s úsměvem přivítat v našem filmovém ráji, v srdci Slovácka. Těšíme se na společné tvoření a setkání s vámi, jako by to bylo poprvé.“
Akreditace budou spuštěny na začátku července. Z programu doposud byla oznámena sekce Terra festivalis: Izrael a předpremiérové uvedení na Oscara nominovaného filmu Corpus Christi.
3bf4b08e
v-uherskem-hradisti-se-koronaviru-neboji-letni-filmova-skola-probehne-letos-v-srpnu-4