Premiéry v kinech: Přízeň se nedá koupit. Ale co zábava?

Premiéry v kinech: Přízeň se nedá koupit. Ale co zábava?
Afrikoku na Pionýru | Aerofilms
POSLOUCHEJ (režie: David Laňka, Martin Müller)
Poslouchej
Závan čerstvého větru by do tuzemského thrillerového subžánru rádo vneslo duo režisérů Laňka-Müller díky psychologicky laděnému snímku Poslouchej. Příběh Elišky a Adama (Kristýna Podzimková-Aleš Bílík) pojednává o nevěře a tajemném hlase domnělé milenky, který Eliška ne a ne vytěsnit z hlavy. Co je přelud a co mrazivá skutečnost?
Ambice v podání tvůrců nicméně berou za své a jejich snímek se řadí po bok dřívějších počinů jako Důvěrný nepřítel (2018) či Daria (2020), které se utopily v překombinovanosti, jejich tvůrci zaspali dobu či sklouzli k nechtěné trapnosti-parodii. Recenze filmu Poslouchej si můžete přečíst zde.

AFRIKOU NA PIONÝRU (režie: Marek Slobodník)
Afrikou na Pionýru
Fenomenální série s Trabanty Dana Příbáně vzala za své. Nyní se ke slovu hlásí Jawa Pionýry a jejich africké dobrodružství! Narozdíl od výše uvedeného snímku titul Afrikou na Pionýru nic neřeší, jen se pokouší přitáhnout blázny do motosportů a expedic a třeba též navázat na úspěšnou "žlutou" sérii Dana Přibáně. Bude na to Marek Slobodník mít? Dozvíme se už v pondělí v komentovaném žebříčku tržeb a návštěvnosti českých kin.

LOV (režie: Craig Zobel)
Je jich dvanáct, ale to se velmi rychle změní. Budou totiž náhle umírat! Ke slovu se po delší době hlásí též další hororový přírůstek, vyvražďovačka s jednoduchým a rázným názvem Lov. V hlavní roli se představí Betty Gilpin (Nenávist, Psí poslání 2, Spolujízda), která se o své místo na slunci bude jaksepatří rvát.
Jak se Lov líbil recenzentům? Jejich názory si přečtete zde.

DOKONALÝ PACIENT (režie: Mikael Håfström)
Dokonalý pacient
Na plátna kin míří též švédský thriller inspirovaný kontroverzní postavou Thomase Quicka, muže, který se přiznal k několika vraždám. Případ Thomase Quicka poukazuje na tamní právní systém, kdy byl muž odsouzen za absence jakýchkoliv důkazů, nýbrž pouhým vlastním přiznáním. Snímek sleduje reportéra Hannese Råstama, který se nevinu muže označovaného jako chorobného lháře a odsouzeného na doživotí na psychiatrickém oddělení snaží dlouhé roky prokázat.
Recenze Dokonalého pacienta si přečtete zde.

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.

Géniové a snílci ve filmu