Zlatý voči 2020: Nejšťavnatější sklizeň filmovědné produkce

Zlatý voči 2020: Nejšťavnatější sklizeň filmovědné produkce
První část vysílání bude vyhrazena retrospektivě těch nejlepších, nejbizarnějších či nejnápaditějších snímků, co na festivalu diváky i porotu dosud zaujaly. V druhé části pak budou spolu s autorskými úvody představeny nesoutěžní filmy přihlášené v rámci tohoto ročníku.
Organizátoři vyzývají: "Sledujte svýma vočima bedlivě FB událost, vodebírejte náš zlatovoční YT kanál, zapněte si upozornění na zahájení streamu, ať ho nepropásnete, a těšte se na tu nejšťavnatější sklizeň filmovědné produkce!".
zlaty-voci-2020-nejstavnatejsi-sklizen-filmovedne-produkce
Zlatý voči jsou filmovým festivalem představujícím filmovou tvorbu studentů teorie audiovize. Je pořádán každoročně katedrou Filmových studií FF UK. Každoročně se Zlatý voči konají od roku 2003. Festival má za cíl upozorňovat na praktickou stránku studia filmové teorie a podnítit debaty nad různými přístupy k AV médiu. Program festivalu tvoří nespecializované filmy vysokoškolských studentů, kteří studují (či studovali) na jedné z audiovizuálně teoretických kateder. Do programu jsou však stejně tak přijímány i snímky od studentů zahraničních univerzit se zaměřením na teorie audiovize.
Hlavní festivalovou cenou jsou Zlatý voči, vedlejší ceny jsou: Objektiv Chrise Markera (za dokumentární přínos), Poškrábaný brejle Kurta Krena (za přínos avantgardní) a divácká cena Percepční voko publika. Výherce prvních třech cen vybírá porota složená ze studentů oborů umělecké praxe (film a audiovizuální tvorba obecně, výtvarné umění, divadlo) nebo výrazní mladí tvůrci.