Hvězdy Šíleného Maxe promluvily o konfliktech při natáčení

Hvězdy Šíleného Maxe promluvily o konfliktech při natáčení
Šílený Max: Zběsilá cesta | Rendy Reviews
Režisér George Miller upředl pro restart své kultovní trilogie s Melem
George Miller, Tom Hardy
George Miller (vlevo) a Tom Hardy | www.festival-cannes.fr
Gibsonem vskutku velkolepé plány a náročnost celé produkce samozřejmě odpovídala megalomanské podobě natočeného materiálu. Na place Šíleného Maxe podle všeho nikdo nevěděl, jaká technická, kaskadérská či herecká výzva čeká za rohem, a fyzické, velmi komplexní pojetí filmu bylo pro všechny zúčastněné velmi náročné. Výjimkou pochopitelně nebyli ani představitelé hlavních rolí Charlize Theron a Tom Hardy, mezi nimiž se podle všeho vytvořilo napětí a bariéra, skrze níž se spolupráce jevila jako velmi obtížná. A podle jejich slov za to nemohla ani tak charakterní propast, jako spíše ony náročné podmínky natáčení a všudypřítomný tlak.
"Tím, jak jsme do procesu zpracovávali takové množství detailu, jak měl každý velmi malou kontrolu ve stále nových situacích a jak rychlé jednotlivé záběry byly - drobné zlomky dějových momentů, které byly potřeba, aby finální sestřih fungoval - jsme se pohybovali tak rychle, až to bylo často zdrcující," přiznal Hardy. "Museli jsme všichni věřit, že držíme pohromadě opravdu velký snímek."
Charlize Theron se pak svěřila, že jí při natáčení jímala nervozita a neuvědomovala si, jak velké břímě nese její kolega, jenž navazoval na odkaz slavného Mela Gibsona. "Musím přiznat, že jsem neměla dost empatie k tomu, abych opravdu porozuměla, jak se musel cítit, když kráčel ve šlépějích Mela Gibsona. Je to strašidelné! A řekla bych, že kvůli mému vlastnímu strachu jsme si kolem sebe vytvořili zeď, abychom se chránili, místo toho, abychom za sebou přišli a řekli si 'je to děsivé pro mě i pro tebe, buďme k sobě slušní.' V podstatě jsme fungovali jako naše charaktery: vše bylo jen o přežití."
Na to reagoval její mužský kolega. "Zpětně si myslím, že mi to přerostlo přes hlavu. Na oba z nás byl vyvíjen obrovský tlak. Ona ve mně potřebovala lepšího a možná zkušenějšího partnera. To je něco, co nemůžete předstírat. Rád bych řekl, že nyní, když jsem starší a ošklivější, bych k takové situaci dospěl."
Charlize Theron, Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
Jakkoli to mezi oběma hvězdnými herci při natáčení vřelo, na veřejnosti o sobě nikdy neřekli nic špatného a zřejmě ihned hodili pracovní neshody za hlavu. Ostatně, náročnost natáčení a jeho vliv na psychiku i fyzický stav zúčastněných potvrdí i ostatní herečtí kolegové, kteří museli v poušti v Namibii trávit dlouhých devět měsíců, během nichž například herečka Riley Keough utrpěla při natáčení nočních scén vážné podchlazení.
Kdo ví, jaký bonbónek si Miller pro svůj štáb připraví při natáčení prequelu o mladé Furiose, k němuž by v blízké budoucnosti mělo dojít - nyní má ale australský filmař na pořadu dne fantasy Three Thousand Years of Longing, v němž by měli hlavní role ztvárnit Tilda Swinton a Idris Elba.
Nejlepší filmy a seriály s Tomem Hardym