Jaké jsou první reakce na další hereckou transformaci Toma Hardyho?

Jaké jsou první reakce na další hereckou transformaci Toma Hardyho?
Capone | Hollywood Reporter
Capone měl být projektem, kterým si režisér Josh Trank napraví reputaci, již mu před pěti lety značně pošramotila nevydařená adaptace Fantastické čtyřky. Autor oceňované Kroniky se tentokráte spřáhl s oblíbeným Tomem Hardym a posvítil si na pozdní období života nejslavnějšího gangstera historie, přičemž fanoušky britského herce lákala hlavně jeho další výrazná a dopředu dlouho deklarovaná fyzická transformace. Vedle Hardyho se navíc objeví herecké jistoty jako Linda Cardellini, Kyle MacLachlan nebo Matt Dillon. Obstál snímek podle prvních ohlasů svým ambicím?
V době psaní tohoto článku má Capone na Rotten Tomatoes 36 recenzí, přičemž pozitivních je pouze polovina. Někteří recenzenti chválí výkon Hardyho, jenž své roli odevzdal jako tradičně všechno, a vyzdvihují tvůrčí odvahu, s níž Trank proměňuje další hollywoodský životopis v lehce bizarní a psychologicky až hororový zážitek, transformující občas danou látku ve stylu Jakubova žebříku. Oponenti zase namítají, že nám snímek o Al Caponemu neřekne vůbec nic nového a je pravda neočekávanou, ale až příliš podivnou a tematicky nezvládnutou slátaninou, která své ambice nezvládá ukočírovat a často připomíná spíše nechtěnou parodii.
Tom Hardy
Tom Hardy | 2020 - Vertical Entertainment
Názory se tedy značně rozcházejí a v době, kdy se to filmovými premiérami příliš nehemží, se musí přesvědčit každý sám. Pro fanoušky fyzického herectví Toma Hardyho by mělo jít o povinnost, zatímco v případě Joshe Tranka je otázkou, zdali spíše navázal na svůj chválený debut, nebo na vysmívanou komiksovou adaptaci. Těšíte se, až Caponeho konečně uvidíte?