Rose z Titaniku opět po krk ve vodě!

Rose z Titaniku opět po krk ve vodě!
Avatar | 20th Century Fox
James Cameron a jeho tým totiž právě vydali na Twitteru zcela nové fotky z natáčení Avataru 2 a všichni se tak můžeme podívat do usmívajících se tváří nejen Kate Winsletové, ale i jejích hereckých kolegů - Zoe Saldany, Sama Worthingtona a Cliffa Curtise. Podle výrazů herců to vypadá, že mají buď dobré neopreny, nebo je voda, ve které se musí potápět dostatečně teplá. Na place podle všeho panovala dobrá nálada a možná že za to mohly i ty pěnové nudle v rukách... Každopádně můžeme prozradit, že většina záběrů ve vodě se odehrávala v nádrži s objemem 3 500 kubíků vody, kterou filmaři postavili čistě pro tyto účely. A pokud se ptáte, co jsou ty malé bílé kuličky na hladině, tak ty slouží jako filtr, který zabraňuje světlům rušit natáčení pod vodou.
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water | 20th Century Fox
Jediné, co tvůrcům Avataru v tuto chvíli ale kazí náladu je současná pandemie koronaviru. Premiéry Avataru 2 jsme se měli dočkat již příští rok v prosinci. Dodržení termínu je tady asi to jediné, co teď všem leží na srdci.
"Dost to náš postup zpomalilo," potvrdil v rozhovoru pro časopis Empire James Cameron. "Chci na Avataru zase pracovat, ale současná opatření nám to neumožňují. Vše se zastavilo." Slavnému režisérovi nekomplikuje práci jen situace ve Spojených státech, ale na celém světě. Dotáčky a poslední plánované záběry pro Avatary měli probíhat mimo Ameriku. "Měli jsem naplánované natáčení na Novém Zélandě, to ale nyní padlo. Snažíme se zatím tedy aspoň o to, že jakmile nám to dovolí, budeme připraveni a hned začneme natáčet."
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water | 20th Century Fox
Režisér pevně věří, že plánovaného termínu premiéry se daná situace nedotkne. "Nový Zéland se zdá být v kontrolování nákazy velmi efektivní. Jejich cílem je virus úplně vymýtit pomocí důkladného trasování a testování, je tedy vysoká šance, že naše natáčení se opozdí o několik měsíců, ale i tak to všechno stihneme natočit. Takže to jsou dobré zprávy." Navíc tým mající na starosti trikovou stránku filmu pracuje neustále. "Máme úplně každého člena týmu na home office, všichni stále pracují a dělají maximum. Já se věnuji střihu, ale není to ideální."
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water | 20th Century Fox
V dalších rolích se vedle koupající se čtveřice objeví i Edie Falco, Michelle Yeoh, Vin Diesel, Jemaine Clement, Oona Chaplin, Joel David Moore, Dileep Rao, Stephen Lang, Matt Gerald a Sigourney Weaver.
Dočká se nekonečný příběh čekání na Avatar přeci jen svého konce? Uvidíme. Zatím platí datum 16. prosince 2021. Navíc v posledních dnech se objevily zprávy, že se koronavirus na Novém Zélandu nešíří, což znamená, že se filmaři budou moci brzy vrátit. Kdy přesně nikdo ještě neví, ale již teď je jisté, že vše bude muset probíhat za přísnějších hygienických podmínek.