Kolik peněz opravdu vydělali poslední Avengers?

Kolik peněz opravdu vydělali poslední Avengers?
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Jedna věc je ohledně Avengers: Endgame jistá - bez započítání inflace se skutečně jedná o nejbohatší projekt filmové historie, který si z kin odnesl závratných 2,8 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že šlo o extrémně drahou produkci, přičemž na samotné natáčení bylo uvolněno těžko uvěřitelných 356 milionů, tak reálný profit studia musí vzejít až z povinného porovnání všech výdajů a tržeb. Tuto nudnou matematiku za nás naštěstí jako každoročně udělal server Deadline, podle něhož jsou Avengers nepřekvapivě nejvíce profitujícím snímkem loňského roku, z jehož spanilé jízdy napříč tisícovkami kinosálů získalo studio Disney takřka 900 milionů dolarů.
Celkem přesvědčivě se tak vyvrátily veškeré zvěsti, podle nichž byl nejvýdělečnějším loňským projektem skromně založený Joker, jenž dokázal pokořit bájnou hranici jedné miliardy dolarů. One-Man-Show Joaquina Phoenixe je v tomto ohledu (výdaje - zisk) se svými 437 plusovými miliony až na čtvrtém místě - stupně vítězů totiž opanují další dvě Disneyho želízka, a totiž Ledové království 2 a Lví král.
Mark Ruffalo
Avengers: Endgame | Walt Disney Studios
Avengers: Endgame si tak doplňuje další z úctyhodné řady rekordů a samotný zisk by měl stačit Disneymu na pokrytí nákladů minimálně dvou příštích velkých projektů. Jen pro porovnání - rovněž extrémně výdělečný předchůdce Infinity War přinesl čistý profit 'jen' 500 milionů. Kevin Feige zkrátka umí.
Jen pro znalce marvelovek! Máte na to?