11 filmových postav, s nimiž byste rozhodně chtěli trávit karanténu

11 filmových postav, s nimiž byste rozhodně chtěli trávit karanténu
Méďa | Universal Pictures
Každý je máme. Oblíbené filmové postavy, které bychom chtěli mít po svém boku i v reálném životě, s nimiž bychom si rádi pokecali, koukali na televizi nebo (v ideálním případě) zažívali dosud utajená a fantastická dobrodružství. Pokud je člověk dlouhodobě zavřený v karanténě a vycházení z domu musí značně omezovat, jistě ho napadne hned několik osobitých charakterů z řad fiktivní filmové zábavy, s nimiž by rád uzavřený prostor sdílel. Které to mohou být?
Jeff 'The Dude' Lebowski - Jeff Bridges
Big Lebowski
Big Lebowski
Big Lebowski | Gramercy Pictures
Jasná volba. Zřejmě nejikoničtější postava, jakou kdy plodní bratři Coenové napsali a režírovali, je příkladným ztělesněním ležérního pohodáře, který proplouvá životem na bowlingu a za zvuků nenapodobitelných melodií Creedence Clearwater Revival. S tváří Jeffa Bridgese navíc dostává Dude nový osobnostní rozměr a nedovedu si představit člověka, který by se alespoň na krátkou dobu nechtěl na Lebowskiho životní vlnu naladit a v trepkách a županu odbývat všechny náročné situace a problémy. A pokud nesouhlasíte, tak vězte, že 'Yeah, well, that's just, like, you know, your opinion man'.
Luis - Michael Peña
Marvel Cinematic Universe
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu-5
Ant-Man | NewsBeezer
Zfilmované marvelovky jsou tak úspěšné také proto, že si scénáristé většinou dají práci i s vedlejšími charaktery a že tyto dobře napsané postavy skončí v rukou velmi kvalitních herců. Takový je přesně užvaněný Luis, který v nezapomenutelném podání sympaťáka Michaela Peñi značně rozveselil oba dva díly komediálního Ant-Mana. Jde o skutečně ojedinělou a vtipnou postavičku, jejíž vyprávění 'kdo, co a jak udělal a řekl' v kulometné slovní palbě nemají chybu, a být s ní zavřený dlouhodobě v jednom pokoji, o zábavu by bylo bohatě postaráno. A že by to začalo být po chvíli otravné? To si zatím nedokážu představit.
Cliff Booth - Brad Pitt
Tenkrát v Hollywoodu
Tenkrát v Hollywoodu
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Největší filmový frajer poslední doby možná zabil svou manželku (a nikdo by se mu nemohl divit), ale jinak je to špičkový kaskadér, co se jen snaží, aby byl dobrým přítelem. A taky že je - kdo by s ním nechtěl po večerech popíjet pivo a koukat na staré detektivní seriály? A navíc vemte jed na to, že pokud vám dům náhodou obsadí ti zatracení hipíkové, tenhle chlápek si udělá menší drogový trip a začne nezapomenutelný cirkus. S Bradem Pittem jsem chtěl zajít na pivo vždy, s Cliffem bych chodil klidně každý večer, klidně i k tomu výdejnímu okénku.
R.P. McMurphy - Jack Nicholson
Přelet nad kukaččím hnízdem
Přelet nad kukaččím hnízdem
Přelet nad kukaččím hnízdem
Je to blázen, není to blázen? Kdo viděl slavný snímek Miloše Formana, tak v tom má předpokládám jasno. Tak jako tak, energický rebel McMurphy je jednou z nejlépe napsaných i zahraných postav v dějinách filmu a jistě se všichni shodneme, že když dokázal vnést život i do přísně hierarchického prostředí blázince, tak v karanténě by se s ním člověk tuplem nenudil. Lidé si nesmí nechat sahat na svou svobodu a nepřestávat myslet pozitivně, což McMuphy v enormně charismatickém podání Jacka Nicholsona reprezentuje více než odhodlaně. Partičku karet a zanícené sledování baseballu (který jinak nemám rád) by v jeho společnosti odmítl jen málokdo.
Mimoni
série Já, padouch
Já, padouch
Já, padouch | Illumination Entertainment
Dítě už nejsem a v celovečerním filmu mě tihle žlutí tik-ťakové spíše otravovali, ale to neznamená, že bych jich pár nechtěl nastěhovat k sobě. Jejich posluhování možná zavání ohrožením zdraví, ale člověk by se v jejich společnosti rozhodně nenudil a jejich roztomilé žvatlání by jen tak neomrzelo - osobně bych je nechal zparodovat většinu legendárních a vážných filmových scén, což snad napadne i samotné tvůrce v příštích filmových dobrodružstvích.
Gromit
série Wallace a Gromit
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu-3
Gromit | Watershed
Sice mlčenlivý, ale neuvěřitelně oddaný a inteligentní společník, který dokáže vytáhnout svého natvrdlého páníčka z každé šlamastiky (tudíž by se ke mě opravdu hodil). Krátkometrážní snímky i jediný celovečerák (Prokletí králíkodlaka) o Wallaceovi a Gromitovi představují úžasnou smršť vynalézavé slapstickové zábavy a tou nejpamátnější postavou je právě polidštěný pes, jehož by chtěl mít doma snad každý filmový fanoušek. Nejenže nikdy nezklame, ale navíc se kolem něj dějí značně fantastické a vzrušující věci, které v životě bohužel nikdy nezažijete (kdo viděl například Nesprávné kalhoty a závěrečnou honičku na vláčku, tak ví, o čem mluvím).
T-800 - Arnold Schwarzenegger
série Terminátor
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu
Terminátor 2: Den zúčtování | The Terminator Fans
Zatímco v prvním dílu legendární série ještě neztvárnil rakouský kulturista dvakrát sympatickou postavu, jako vylepšený model T-800 ve Dnu zúčtování už mohutně sbíral diváckou přízeň a vystřihl neporazitelného hrdinu, který v rámci polidštění střílí své protivníky pouze do nohou a svými hláškami lechtá bránice publika. I kdyby se kolem vašeho domu semlelo cokoli, s věrným Terminátorem se nemusíte ničeho obávat - a jak nám nedávno ukázal Temný osud, za ta léta mezi lidmi už se stal z T-800 neuvěřitelně zábavný společník jménem Carl se slabostí pro záclony. No neberte to.
Korg a Miek - Taika Waititi
Marvel Cinematic Universe
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu-4
Avengers: Endgame | Radio Times
Thor: Ragnarok byl zdaleka nejzábavnější marvelovkou, do níž vrozený komik Taika Waititi propašoval neskutečné množství svého specifického humoru. A pokud se sta lidí zeptáte, které postavy je v tom pestrobarevném kolotoči zaujaly nejvíce, nejčastější odpovědí bude určitě kamenný dobrák Korg, který se stále snaží zažehnout revoluci, a jeho prapodivný přítel Miek, jenž nemluví a vlastně nic moc nedělá, ale zkrátka stačí, že je chvíli na scéně a nadhazuje potenciální vtípky svému kamarádovi. Zatím sice nejsem v tělesném stadiu, v jakém byl zastižen Thor v Endgame, ale u herní konzole během karantény bych si s touhle dvojicí určitě rozuměl stejně dobře. A opakovaně bych se dusil smíchy, když by ta kamenná věc promluvila s tou nakažlivě mimózní Waititiho intonací.
Ashley 'Ash' Williams - Bruce Campbell
série Evil Dead
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu-2
Armáda temnot | ScreenCrush
Jestliže se komediálně laděná hororová série Sama Raimiho stala kultem, to samé se dá napsat také o hlavním protagonistovi a o jeho představiteli Bruci Campbellovi, jenž ve třech filmech a třicetidílném seriálu předvádí heroické a nesmírně zábavné výkony. Ash se už v průběhu jedničky vyprofiloval z tuctového charakterního křoví na silný charakter a v dalších dílech rozjel komediální show, která nikdy neomrzí. Tahle vtipná a roztomile antihrdinská postava s motorovkou místo jedné ruky rozhodně ví, jak pobavit a jak zvládat šílené hororové chvilky - lepší doporučení ani být nemůže. A dejte tomu Campbellovi konečně nějakou jinou a velkou filmovou roli.
Buck Russell - John Candy
Strýček Buck
Strýček Buck
Strýček Buck | Universal Pictures
Režisér a scénárista John Hughes zplodil hlavně v osmdesátých letech slušnou řádku skvělých protagonistů, kteří zdobili jeho osobitě zábavné a příjemné snímky. Možná nejvýraznějším z nich (a nejen prostorově) je svérázný strejda Buck v podání oblíbeného komika Johna Candyho, který se musí starat o děti svého bratra, jež sotva zná, a ukazuje při tom svůj zvláštně vyvinutý cit pro vedení domácnosti. Vydatné snídaně, zábavná odpověď na každou otázku, povinné lenošení u televize a nefunkční pračka vyměněná za mikrovlnku - s tímhle chlapem se jeden nenudí, pokud není zapšklý a zamindrákovaný puberťák. A to už osobně delší dobu nejsem.
Princezna Leia - Carrie Fisher
série Star Wars
11-filmovych-postav-s-nimiz-byste-rozhodne-chteli-travit-karantenu-1
Carrie Fisher | The Geek Twins
Trochu jsem si lámal hlavu nad tím, kterou ženskou hrdinku bych ve svém nevalně vyhlížejícím pokoji jako spolubydlící uvítal vůbec nejraději (a musel jsem se ovládat, aby nebyl celý seznam jen výčtem hollywoodských krásek v dráždivých a romantických úlohách). A ono je to vlastně jasné - kdo by nechtěl žít po boku princezny, a navíc ještě té úplně nejslavnější a nejodvážnější v galaxii. Leia je v podání Carrie Fisher dokonalou hrdinkou - je chytrá, krásná, šarmantní a navíc vůdčí typ. Poslední vlastnost bych možná společně s Lebowskim a McMurphym přijímal s problémy, ale přece by s takovou ženou musela být karanténa hned značně příjemnější.
Diskuze je otevřená a čeká na vaše subjektivní příspěvky. Tak se pochlubte, s jakými filmovými postavami byste chtěli trávit karanténu vy?