Trailer: Když si člověk začne hrát na Boha aneb Konec civilizace v ambiciózním seriálu s představitelem Hana Sola v hlavní roli

Trailer: Když si člověk začne hrát na Boha aneb Konec civilizace v ambiciózním seriálu s představitelem Hana Sola v hlavní roli
Brave New World | Peacock
Brave New World
O čem to je: Děj Huxleyho knihy Brave New World (česky překládáno jako Konec civilizace aneb Překrásný nový svět) je situován do roku 632 po F. (narážka na průmyslníka Henryho Forda). Společnost učinila pokrok v reprodukční medicíně, efektnivním spánku a těží z toho. Spokojenost je realizována na úkor emocí a citů. Tím, kdo ji konfrontuje, je postava takzvaného divocha (v seriálu ho ztvární Alden Ehrenreich), který žije v docela jiném světě.
Huxley své vrcholné dílo sepsal na základě cest po USA, kdy na počátku 20. století vrcholila nová fáze průmyslové a pásové výroby. Brave New World je co se vizionářství týče srovnáváno s dalším přelomovým románem podobného dopadu, Orwellovou knihou 1984. O tom, že se Velký bratr dívá, není pochyb. A občas i dobrovolně, pod tíhou strachu (viz například současná inteligentní karanténa a trasování lidí díky zaznamenaným GPS stopám v paměti chytrých telefonů).
Alden Ehrenreich
Solo: Star Wars Story
Kromě Aldena Ehrenreicha (Solo: Star Wars Story) se v seriálové verzi Brave New World představí například Jessica Findlay (Panství Downton, Černé zrcadlo) v roli Leniny Crowne, Harry Lloyd (Hra o trůny) jako Bernard Marx nebo Demi Moore (Skandální odhalení) v úloze Lindy. Na režii devíti epizod se podílelo hned pět autorů - Owen Harris (Černé zrcadlo), Craig Zisk (Tráva), Aoife McArdle (Candice za zrcadlem), Andrij Parekh (Boj o moc) a Ellen Kuras (Ozark).
Nová VOD platforma "peacock" provozovaná NBCUniversal by měla seriál Brave New World prvně představit v polovině července 2020.
Brave New World
Brave New World