Batman navždy: Jim Carrey nemá na natáčení nejlepší vzpomínky - kolega ho nesnášel

Batman navždy: Jim Carrey nemá na natáčení nejlepší vzpomínky - kolega ho nesnášel
Batman navždy | Warner Bros.
Mezi takové podle všeho patří i Tommy Lee Jones, s nímž Jim Carrey natáčel v první polovině devadesátých let komiksovku Batman navždy. Ti dva si ve filmu střihli záporáky (což je vždy vděčná role) a Jones úplně dobře nezvládal to, s jak velkou komediální hvězdou se musel před kamerou dělit o prostor.
Carrey o tom paradoxně dlouho nevěděl, protože zpočátku natáčeli herci scény odděleně. Když ale jednoho dne přišel do restaurace, kde Jones zrovna náhodou také byl, rozhodl se ho pozdravit. "Řekl jsem 'Hej Tommy, jak se máš?' a krev z jeho obličeje doslova zmizela. Skoro se třásl - jako by byl právě uprostřed fantazírování o tom, jak mě zabíjí nebo něco takového. Pak vstal, šel mě obejmout a řekl mi 'Nenávidím tě'. Zeptal jsem se ho, v čem přesně je problém a on mi odpověděl, že nemůže vystát moje pitvoření."
To potvrdil i režisér filmu Joel Schumacher: "Tommy si, a říkám to se vší úctou, rád krade scény pro sebe. No a nemůžete ukrást scénu Jimu Carreymu. To je prostě nemožné. A to si myslím, že Tommyho rozčilovalo."
Jim Carrey
Batman navždy