Další disneyho animovaná klasika dostane hraný kabát

Další disneyho animovaná klasika dostane hraný kabát
Robin Hood | Walt Disney Studios
U Disneyho sice původně cílili své remaky jen do kin, ale nyní chtějí podobnými kousky lákat i na vlastní streamovací platformu Disney+. Po Lady a Tramp se tak kinům vyhne i nové zpracování Robina Hooda z roku 1973.
Snímek by měl do katalogu zamířit příští rok a půjde o částečně hraný a částečně animovaný film. Režii dostal na starost Carlos López Estrada (Blindspotting) a stejně jako originál nabídne remake hudební čísla.
I po smrti svého zakladatele si Studio Walta Disneyho snažilo udržet svůj náskok na poli animace a v pravidelných intervalech vyrábět celovečerní animované filmy pro kina. Náměty těchto produkcí byly klasické i moderní pohádky a také známé příběhy z historie. K nim patří legenda o Robinu Hoodovi, anglickém zbojníkovi ze Sherwoodského lesa, který bohatým bral a chudým dával. Disneyovští tvůrci pod vedením známého režiséra a producenta německého původu Wolfganga Reithermana známý příběh zpracovali v roce 1973 se zvířecími hrdiny – lišákem (Robin Hood), lvem (princ Jan), medvědem (Malý John), jezevcem (bratr Tuck), vlkem (šerif z Nottinghamu) a dalšími. Každá správná disneyovka obsahuje písničky a nejinak je tomu i tady – jedna z nich, nazvaná Love, byla nominovaná na Oscara. A celý soundtrack filmu byl poctěn nominací na Cenu Grammy.
Robin Hood
Robin Hood