"Díky covidu se ze mě stal plnohodnotný otec." V karanténě s hercem Michalem Novotným

"Díky covidu se ze mě stal plnohodnotný otec." V karanténě s hercem Michalem Novotným
Michal Novotný (Krejzovi) | FTV Prima
PRÁCE
"Pracoval jsem teď poslední rok a půl takřka v kuse, takže mi nastalá situace vlastně trochu přišla vhod. Vzhledem k tomu, že jsme sousedi, víš, že mám doma malé miminko, tak jsem rád, že ho vidím víc než přes FaceTime a spící v postýlce. Díky covidu se ze mě stal plnohodnotný otec..... Což je mimochodem dřina jako prase. Nechápu, komu přijde vtipné mateřské dovolené říkat dovolená... Nicméně práce, za kterou bych byl placen, není. A podle všeho asi jen tak nebude. Ale nechám se překvapit.
Michal Novotný, Richard Genzer
S Richardem Genzerem v Partičce. | Prima
KOLEGIALITA
Vzhledem k tomu, že kolegiální teď můžu být tak maximálně přes sociální sítě, které bytostně a z duše nenávidím, asi moc kolegiální nejsem. Ale ti, kteří mě znají, ví, že udělám maximum pro to, aby nikdo z mých blízkých nepadl. Upřímně mám o spoust kolegů obavy. Platy v kultuře nejsou pro mladé, začínající umělce kdovíjaké. Jen pro představu, já jsem po dvaceti letech v divadelním angažmá bral patnáct tisíc čistého. Navíc divadla byla uzavřena jako první a podle všeho budou znovu uvedena do provozu mezi posledními. Nijak se mi nechce toto nařízení zpochybňovat, ale pokud si někdo myslí, že 25 tisíc je částka, za kterou lze žít (podle nejhorších předpovědí) i půl roku, je blázen. Budu se modlit za to, aby tato situace byla minulostí a věci se vrátily do zajetých kolejí.
RODINA
Mám doma krásnou devítiměsíční dámu, takže chod domácnosti se do značné míry podřizuje jí. Navíc máme ještě dva labradory, což je až až na to, aby se člověk nenudil. Ale zaplaťpánbůh, že ty chlupáče máme, protože můžeme chodit ven. Jinak se snažíme dodržovat vládní nařízení a na nákupy chodím jen já, mejeme se, dodržujeme vzdálenost dva metry. Nezastírám, že při přebalování je to velkej problém :-). A vůbec se snažíme čelit viru podle předpisů a pravidel. Myslím, že to zatím dáváme se ctí. Největší problém je ten, že v ochranných rukavicích neumím otevřít mikrotenový sáček.
Michal Novotný
Michal Novotný | Prima
VELIKONOCE
Podle všech předpovědí strávíme Velikonoce podle stejné šablony jako posledních dvacet dní. Takže doma a odpoledne na vycházku s pejskama. A vlastně jsem rád. Alespoň se letos vyhneme té obvyklé marketingové masáži, která poslední roky tento nejvýznamnější křesťanský svátek provází.....
CO BUDU DĚLAT V LÉTĚ
Moje plány na léto? Říká se: Chceš-li pobavit Boha, seznam ho se svými plány.
Přeju všem čtenářům hodně zdraví a spoustu psychických i fyzických sil. Opatrujte se. S úctou Michal Novotný."
diky-covidu-se-ze-me-stal-plnohodnotny-otec-v-karantene-s-hercem-michalem-novotnym
Michal Novotný | FTV Prima
Nejlepší české komedie?