Loupež pod vodou už si Netflix příště odpustí aneb Skutečné postprodukční peklo

Loupež pod vodou už si Netflix příště odpustí aneb Skutečné postprodukční peklo
Papírový dům | Netflix
Scéna se odehrává v zatopeném sejfu Španělské banky, sejfu, který se prý od 30. let minulého století nikdo nepokusil vykrást s ohledem na vynikající bezpečností opatření, kterému seriál svým způsobem vzdává hold.
Samotní filmaři by ale na natáčení této scény nejraději zapomněli. Jednalo se o noční můru od samého začátku, jak potvrzují slova tvůrců série v nově vydaném dokumentu z natáčeníMoney Heist: The Phenomenon.
Natáčení scény probíhalo ve vodní nádrži ve studiích Pinewood a umělecký ředitel seriálu Abdón Alcañiz ho popsal takto: "Jednalo se o nejnešťastnější dny natáčení, jednalo se o jednu velkou sérii omylů."
6fcda1d0
Papírový dům | Netflix
Nejdříve se muselo celé natáčení přesunout z Madridu do Británie, včetně instalace zlatých cihel, naplněných molitanem. Pak museli postavit celou scénu na vodě a pak ji ponořovat, aby simulovali stoupání vody odspodu. Následující den ale začaly skutečné problémy, zlaté cihly se začaly oddělovat a plavat, což zlato samozřejmě nedělá, takže všichni museli začít improvizovat a začít cihly přivrtávat k sobě. Police, které cihly držely, začaly rezavět, takže štáb musel experimentovat s mnoha tekutinami, aby vypadaly naleštěné. A aby toho nebylo málo, vlivem ponoření se začaly cihly scvrkávat.
"Pracovali jsem na tom několik měsíců," uvedl Alcañiz. "A najednou se nám zlato změnilo na hrozinky."
Nastoupit tak museli trikaři, jejichž úkolem bylo předělat úplně každou cihlu, aby vypadala dobře (ve výsledku tak museli předělat přes tisíc zlatých cihel!).
"Tým na vizuální efekty si nás bude pamatovat dlouho," uvedla na adresu dané scény scenáristka Esther Martínez Lobato. A vedoucí daného týmu Javier Urosas to potvrzuje: "Přišli jsme o pořádnou dávku spánku."
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte herce?