Trailer: Keira Knightley v čele feministek bojujících proti soutěži krásy

Trailer: Keira Knightley v čele feministek bojujících proti soutěži krásy
Problémissky (2020) | 20th Century Fox / detail plakátu
Problémissky jsou příběhem inspirovaným skutečnými událostmi, k nimž došlo v roce 1970 v Londýně během konání Miss World. Skupina žen bojujících za svá práva se tehdy rozhodla populární soutěž krásy překazit, aby tak poukázala na diskriminaci žen na základě jejich vzhledu.
Problémissky
Vzhledem k tomu, jak je v poslední době v západním světě téma feminismu velice živé (a určitě nejen kvůli kampani #MeToo) a jaké se vedou ohledně soutěží krásy spory, jeví se nápad natočit film s tímto námětem jako zcela logický. Dle standardně, ale rozhodně nikterak špatně koncipovaného traileru je navíc zřejmé, že kromě pozice žen ve společnosti se ve filmu najde prostor i na problematiku rasismu.
V hlavní roli britského historického snímku se objeví Keira Knightley, ovšem potenciálně nejzajímavější (zápornou) postavu - proslulého hollywoodského herce, komika a moderátora Boba Hopa - ztvární Greg Kinnear (Lepší už to nebude, Malá Miss Sunshine). Ten si svého sexistu a šovinistu herecky dozajista vychutná...
d60f9eb2
Problémissky
Problémissky by se v českých kinech měly začít promítat od 14. května, vzhledem k současné situaci je ovšem pravděpodobnější, že se objeví rovnou na VOD platformách.