Trailer: Civilizace aneb Dobrá zpráva o konci světa?

Trailer: Civilizace aneb Dobrá zpráva o konci světa?
Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa | Piranha Film
Cestovatel a dokumentarista Petr Horký letos dokončuje ve spolupráci s významným egyptologem Miroslavem Bártou svůj druhý celovečerní dokumentární film. Natáčeli ho po celém světě, v zapovězených "oázách" naší planety i v civilizaci. Oslovili přední odborníky zabývající se antropologií, životem původních obyvatel, divokých zvířat. Včera dělal Petr Horký dotáčky na vylidněném Staroměstském náměstí v Praze a jen o několik hodin později zveřejnil filmový trailer.
Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa
"Je neuvěřitelné, že zrovna ve dnech, kdy dokončujeme trailer, nastane celosvětová epidemie koronaviru. Ještě před měsícem by nikdo z nás nevěřil, že je to možné," sděluje Petr Horký.
Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa
Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa | Piranha Film
"Současná situace může být výborným připomenutím toho, že žádný systém není dostatečně robustní, aby jím nic neotřáslo. To není důvod k panice, to je důvod k sebevědomí, že každou civilizaci tvoří každý její příslušník. Včera jsme vyrazili natáčet do Prahy, kde je ta proměna razantně vidět - koneckonců jako po celém světě. Už teď jsme se všichni trochu změnili," dodává autor.
Miroslav Zikmund, Petr Horký
Petr Horký a cestovatel Miroslav Zikmund | Bioscop
Film Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa, jehož premiéra je zatím v plánu na 3. září 2020,nemá dle jeho autora "plašit". "Není to další apokalyptická výhrůžka. Je to připomenutí, co se už stalo a co se děje teď. Je to připomenutí, co platilo a platí, na co se pozapomnělo. Například na to, že budoucnost nikdy netvořili mrtví nebo nenarození lidé...," uvádí na internetu Horký.
Jane Goodall, Miroslav Bárta, Petr Horký
Miroslav Bárta