Co řekl Tom Cruise o připravovaném pokračování populárního Top Gunu?

Co řekl Tom Cruise o připravovaném pokračování populárního Top Gunu?
Tom Cruise | Paramount Network
Léta fanoušci prahli po tom, aby bylo natočeno pokračování, ale tvůrcům se do toho nechtělo. Důvody byly zřejmé - jak pokračovat v tak dobré věci aniž by to nezkazili? Proč riskovat a udělat škraloup i existující jedničce? Odpověď byla jasná, nikdo do toto nešel - až teď.
Top Gun
Top Gun | Paramount Pictures
Před 4 lety se Tom Cruise a producent Jerry Bruckheimer sešli a začali o Top Gunu diskutovat. Právě tehdy se zrodil nápad, že by do toho mohli jít znovu. Ostatně samotné přípravy natáčení začaly ještě roky předtím, kdy s lokacemi a námětem pomáhal ještě žijící režisér jedničky Tony Scott.
"Začali jsme o tom tenkrát mluvit," uvedl v rozhovoru pro časopis Empire Tom Cruise. "Uvědomil jsem si, že je mnoho věcí, které bychom ve filmu mohli použít. Nadchl jsem se pro věc, ale zároveň jsem cítil, že to bude velká výzva. Jak to všechno natočíme? Takže jsem řekl Jerrymu, že do toho jdu, ale ať zapomene na jakékoli CGI."
"Na tomto filmu je odlišné to, že zatímco Top Gun jsme točili s herci v F-14 a nemohli jsem použít ani záběr, vyjma pár sekvencí s Tomem, protože se téměř všichni pozvraceli," vysvětluje Jerry Bruckheimer. "Je směšné vidět, jak se všem vrací oči zpět do důlků. Všechno bylo točeno na závěsech. U tohoto filmu si ale Tom chtěl být jistý, že herci skutečně v těch F-18 budou."
Glen Powell
Top Gun: Maverick | Paramount Network
A to je právě ta věc, která Toma Cruise na celém projektu tak bavila a vzbuzuje v něm největší nadšení. Své záměry sdělil studiu hned na začátku, aby bylo všem jasné, že jinak do toho nepůjde. "Řekl jsem studiu, že netuší, jak moc těžký ten film ve skutečnosti bude. Dosud to ještě nikdo nedělal," popisuje Tom s nadšením. "Ještě nikdy se tím způsobem letecké záběry netočily a upřímně si myslím, že už ani nikdy nebudou."
Z daného prohlášení jasně sálá Tomova pýcha na odvedenou práci i na to, že si u studia vymohl své. My můžeme jen doufat, že se toho ve filmu dočkáme a že dané záběry budou skutečně stát za to! Premiéra Top Gun: Maverick je "zatím" v plánu na letošní červenec.