Na pandemii "pozitivně" reagují i filmové společnosti

Na pandemii "pozitivně" reagují i filmové společnosti
Birds of Prey | Warner Bros.
Je tedy poměrně pozitivní říci, že kromě rušení a přesouvání, které pro nás znamená delší čekání a zklamání, tu lze najít i něco pozitivního. Naše technologie nám nutno říci v tomto čase pomáhají velkou měrou a vedle dobře osvědčených knih, křížovek, omalovánek a dalších hobby oborů můžeme s klidem sáhnout po řadě filmů a seriálů, které nejdeme ať už v naší domácí videotéce nebo se nám nabízí bohatá paleta různých streamovacích služeb a televizních stanic.
Řada provozovatelů těchto služeb si je toho vědoma a zařazuje do portfolia služeb filmy a seriály, které k obrazovkám přilákají co nejvíce diváků. Disney+ vsází na Ledové království II, které vyšlo jak na DVD a Blu-ray o nějaký ten týden dříve, ale zároveň míří i na obrazovky Disney+ již nyní.
Ledové království II
Ledové království II | Walt Disney Studios
Netflix je na tom ještě lépe, jako jedna z mála společností je z ekonomického hlediska stále ještě v plusu; není se co divit, všichni prostě sedíme u obrazovek. Lze jít na procházku nebo si něco zahrát, ale celý den to jednoduše nikdo nevydrží, zvláště, když jsou doma i děti. Kdo to celý den zvládne bez jediné minuty na mobilu, tabletu nebo televizi je machr nejvyššího formátu!
Společnost NBC Universal se proto rozhodla, že i ona zareaguje na současnou situaci a uvede filmy, které měly mít premiéru v kinech, i pro domácí vysílání. Filmy studií DreamWorks, Focus Features a Universal budou přístupné on-demand za poplatek 20 dolarů a diváci budou mít na jeho zhlédnutí 48 hodin. Smutnou zprávou je, že českých diváků se to asi příliš netýká, jelikož dané služby nebudou v našich krajích s velkou pravděpodobností dostupné. I tak ale svítá jistá naděje... Týká se to filmů jako Trollové: Světové turné, Emma., Neviditelný nebo Lov.
Eddie Marsan, Matthew McConaughey
Gentlemani | Miramax
Navíc se dopředu posouvají i termíny uvedení filmů Getlemani nebo Birds of Prey, které míří na nosiče pro domácí video o několik týdnů dříve. Což je jistě dobrá zpráva i pro nás, neboť tato změna se nás týká.
Navíc lze předpokládat, že k podobným změnám přistoupí i další studia a filmové společnosti, které budou muset zvolit úplně novou strategii. Ta jim v dané situaci pomůže zachránit zisky. Tak uvidíme.