Nový film ze světa Šíleného Maxe si vybírá herce

Nový film ze světa Šíleného Maxe si vybírá herce
Šílený Max: Zběsilá cesta | Warner Bros.
Když se před pěti lety přiřítil do kin Šílený Max ve své Zběsilé cestě, byla z toho neočekávaná událost, která si vysloužila hned šest Oscarů a před očima posouvala hranice a možnosti akčního žánru. Přestože se rychle začalo mluvit o pokračování s podtitulem Wasteland, vše neúměrně protahovaly soudní spory mezi režisérem Georgem Millerem a studiem Warner Bros. ohledně finančních prémií. Tento rok se ale věci opět začaly hýbat správným směrem a nyní se dokonce vyjasnilo, jakou cestou se pokračování vydá.
Původně se počítalo dokonce se třemi dalšími filmy, přičemž dva měly být
Richard Madden
Richard Madden | Universal Pictures
přímým sequelem s Tomem Hardym a ten třetí pak spinoffem, který se zaměří na Furiosu v podání Charlize Theron. Tato koncepce se však lehce pozměňuje a nejdříve nás namísto spinoffu podle všeho čeká prequel, který bude sledovat osudy mladé Furiosy. A tu by si podle čerstvých informací mohla zahrát hvězda seriálu Na mušce Jodie Comer, zatímco mužského kolegu by jí měl dělat známý Richard Madden, jehož jsme naposledy mohli vidět v závěru válečného opusu 1917. Jeho charakter by se mohl údajně jmenovat Dementus a je popisován jako 'neuvěřitelně pohledný - andělská tvář, zjizvená hlubokým čelním zraněním, sešitým lesklými svorkami.' Poslední herecké jméno, které se zatím v souvislosti s chystaným projektem skloňuje, je Yahya Abdul-Mateen II z Aquamana.
Jodie Comer
Yahya Abdul-Mateen II
Žádné další informace zatím zveřejněné nebyly, ale produkce by opravdu měla odstartovat v tomto roce. Osobně jsem moc zvědavý, s čím přijde pětasedmdesátiletý Miller tentokrát, neboť laťku si nastavil pořádně vysoko. Líbilo by se vám uvedené obsazení, nebo vás film kvůli neúčasti Theron a Hardyho nebude vůbec zajímat?