TOP kina ČR: Do sítě sexuálních predátorů se chytlo už přes čtvrt milionu diváků

TOP kina ČR: Do sítě sexuálních predátorů se chytlo už přes čtvrt milionu diváků
Frčíme | Disney
5. CHLAP NA STŘÍDAČKU (země vzniku: Česká republika)
Chlap na střídačku
Tržby 2 miliony 269 tisíc KČ / návštěvnost 14.444 diváků
Čtvrtý víkend v českých kinech a aktuálně pátá příčka pro ujetou situační komedii s Jiřím Langmajerem v hlavní roli. Celková návštěvnosti Chlapa na střídačku brzy pokoří hranici 200 tisíc diváků, ale i tak jde o komerčně slabší příspěvek k tuzemskému "žánru".

4. NEVIDITELNÝ (USA)
Neviditelný
Tržby 2 miliony 780 tisíc KČ / návštěvnost 16.866 diváků
Novinka inspirovaná kultovním hororem a neviditelným monstrem z roku 1933 na čtvrtém místě. V rámci strašidelného žánru jde o standardní umístění. Neviditelného shledali i tuzemští recenzenti jako solidní přírůstek. Celosvětově má snímek s rozpočtem 7 milionů dolarů na kontě už 98 mega. Další strašidelná mise splněna.

3. JEŽEK SONIC (USA, Japonsko, Kanada)
Ježek Sonic
Tržby 3 miliony 565 tisíc KČ / návštěvnost 23.489 diváků
Třetí víkend v českých kinech a aktuálně třetí místo pro filmového Sonica. Ježek inspirovaný populární videohrou pobral za necelé tři týdny od premiéry přes 167 tisíc diváků a tržby přes 25 milionů korun. Že by obrat v rámci neúspěšných bezzubých filmů podle videoher? Celosvětově má Ježek Sonic při rozpočtu 85 milionů dolarů na kontě 295 mega.

2. FRČÍME (USA)
Frčíme
Tržby 4 miliony 750 tisíc KČ / návštěvnost 31.762 diváků
V srpnu loňského roku pixarovka Toy Story 4 tuzemský žebříček s přehledem vyhrála. Nyní se noví hrdinové z filmu Frčíme musí spokojit s pomyslným stříbrem. Postmoderní příběh plný elfů a dalších fantasy tvorů zřejmě nemá vybudovánu natolik silnou známku jako výše zmiňované Toy Story. Což dává rozum. I když měla v pořadí 22. pixarovka k dispozici největší počet kin (194!), na jeden snímek to nestačilo.

1. V SÍTI (Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 15 milionů 159 tisíc KČ / návštěvnost 95.802 diváků
Zmiňovaným snímkem je inscenovaný dokument V síti zaměřující se na sexuální predátory působící na českém internetu. Film má za necelé dva týdny od premiéry na kontě už 276 tisíc platících a 42 milionů korun v rámci tržeb. Oproti premiérovému víkendu zájem o něj opadl pouze o 16 procent. Navíc k němu musíme připočíst ještě čísla za uvedení mírnější verze pro 12leté diváky (V síti: Za školou má prozatím na kontě přes 33 tisíc diváků). Pokoří dokument půlmilionovou hranici návštěvnosti? Je to reálné, ale nikoliv klíčové. Důležitější je, aby díky uvedení kontroverzního snímku rodiče se svými ratolestmi o tématu pohybu v internetovém prostoru debatovali.
Obrázek článku

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.