Není čas zemřít: James Bond musí ustoupit koronaviru

Není čas zemřít: James Bond musí ustoupit koronaviru
Není čas zemřít | Forum Film
Již před časem tvůrci sedmého filmu ze série Mission: Impossible odložili natáčení v italských Benátkách. Nyní dochází na další ikonickou akční sérii, která se musí vypořádat s následky globálního viru. Premiéra 25. bondovky Není čas zemřít se ze začátku dubna 2020 přesouvá na listopad letošního roku. Včera 4. března to potvrdili producenti filmu.
Není čas zemřít
Není čas zemřít | MGM
Důvod? Strach z koronaviru, za nímž stojí britští fanoušci filmu. Ti dle agentury Reuters poslali producentům dopis, aby premiéru, na které by se mělo dostat několik tisíc lidí, odložili. Producenti výzvám vyhověli a nová data premiéry jsou následující: britská premiéra je naplánována na 12. listopadu 2020 a do zbytku světa by se měl snímek prvně podívat o dva týdny později. Tuzemský distributor snímku, společnost Forum Film CZ, změnu potvrdila. Definitivní datum české premiéry nicméně ještě známo není.
Nákaza koronaviru zcela jistě zasáhne též do úbytku celosvětových tržeb, asijské trhy (především ten čínský) jsou nedílnou součástí výrazné části příjmů, s níž producenti v posledních letech počítají. Často se i hollywoodské produkce zaměřují právě na čínské a další trhy a tamní publikum, které je po "západních" blockbusterech stále lačné.
Není čas zemřít
Není čas zemřít