Bude Sam Heughan novým Paulem Newmanem?

Bude Sam Heughan novým Paulem Newmanem?
Sam Heughan | Starz
Projekt nese neoficiální název An Unquiet Life a hlavními hrdiny příběhu jsou Roald Dahl a jeho manželka Patricia Neal, Newmanova herecká kolegyně z filmu Hud (1963).
Role Paula Newmana se ujme Sam Heughan, kterého zná většina diváků jako Jamieho z populárního seriálu Cizinka. Role Dahla a jeho ženy se ujmou Hugh Bonneville a Keeley Hawes.
hvezda-cizinky-sam-heughan-bude-paulem-newmanem
Hud | Paramount Network
Nealová a Newman natáčeli snímek Hud v roce 1963 a oba si za něj vysloužili nominaci na Oscara, kterou Patricia proměnila. Děj snímku se bude této události ale věnovat pouze okrajově. V centru všeho dění bude hlavně vztah herečky s jejím slavným manželem, autorem populárních dětských knih. Na začátku 60. let totiž pár odcestoval do Velké Británie, aby zde mohl ve větším klidu vychovávat své děti. Žádaná hollywoodská herečka a spisovatel, nepravděpodobná dvojice, která si prošla mnoha těžkými zkouškami, z nichž ta nejtragičtější je u sebe udržela celých 30 let.
Autory scénáře jsou David Logan a John Hay, který snímek též režíroval. Předlohou pro něj byla biografie An Unquiet Life od Stephena Michaela Shearera.
Snímek je právě ve fázi postprodukce, termín premiéry zatím oznámen nebyl. Zajímavostí je, že původně se měla role Patricie Nealové ujmou Rebecca Ferguson, která musela ale s ohledem na další pracovní příležitosti odmítnout. Pro Sama Heughana je to každopádně další zajímavá filmová role, kterou mu působení v seriálu Cizinka přineslo. V roce 2018 na sebe upozornil ve snímku Špión, který mi dal kopačky, nyní do kin míří po boku Vina Diesela ve filmu Bloodshot a během letošního roku by ho měla čekat i další premiéra. Jedná se o akční snímek jménem SAS: Red Notice vycházející z románové série Andyho McNaba. No a v neposlední řadě je jeho jméno často skloňováno v souvislosti s hledáním nového Jamese Bonda.