Matrix 4: O zmařeném návratu hlavního padoucha série

Matrix 4: O zmařeném návratu hlavního padoucha série
Hugo Weaving | Warner Bros.
Určitě je podstatné říct, že Smith se do budoucího Matrixu asi opravdu vrátit měl. Tvůrci jeho představitele Huga Weavinga oslovili, zda by si svou slavnou roli nechtěl zopakovat. Ten se nabídce taktéž nebránil. Bohužel tomu tak ale nakonec nebude. Sám herec potvrdil, že se do čtvrtého pokračování nevrátí, a to z důvodu pracovního harmonogramu.
"Byla to smůla, ale nejdřív ke mně přišla nabídka účinkovat v divadelní hře The Visit, přičemž až poté jsem byl kontaktován ohledně Matrixu. Věděl jsem, že se to má natáčet, ale nevěděl jsem kdy. Domníval jsem se, že si zvládnu udělat čas na obojí, trvalo mi osm týdnů to zařídit tak, aby se to nepřekrývalo – nabídku role v The Visit jsem pozdržel a snažil se domluvit s režisérkou Lanou Wachowski, ale nakonec se rozhodla, že to nebude fungovat. Shodli jsme se na určitém datu, ale pak nějak změnila názor. Budou se muset obejít beze mě."
Je samozřejmě věcí názoru, zda je dobře, že se Smith do Matrixu nevrátí, nebo je to naopak škoda. Každopádně nás pořád může hřát u srdce, že se dočkáme starého dobrého Keanu Reevese a Carrie-Anne Moss, kteří si zopakují své slavné role.
Matrix Revolutions
Matrix Revolutions | Warner Bros.
Jak dobře znáte vítězné filmy letošních Oscarů?