Kdo by měl být novým Bondem? Autorka "jeho" nejnovější písně má jasno

Kdo by měl být novým Bondem? Autorka "jeho" nejnovější písně má jasno
Michael B. Jordan | Walt Disney Studios
Populární zpěvačka by v roli Jamese Bonda ráda viděla Michaela B. Jordana, který se proslavil zejména svou rolí Adonise Johnsona z filmů Creed (2015) a Creed 2 (2018). Případně jako jednoho z nejlepších marvelovských padouchů v jinak poněkud přeceňovaném Black Patnherovi (2018). A někteří z nás si ho možná ještě pamatují z kultovního seriálu The Wire (2002), kde z něho ještě nebyla žádná hora svalů, ale zcela normální klučina. Zpěvačka je přesvědčená, že Jordan by to v té roli (jak ostatně sama říká) „úplně zabil.“
Jordan je rozhodně atraktivní a schopný chlapík, ale bohužel nesplňuje jedno zásadní kritérium, které je pro představitele Jamese Bonda klíčové – není to Angličan. A dle mého názoru, přes tohle vlak nejede. Ideální kandidát pro roli agenta 007 by měl splňovat hned tři hlavní kritéria. Za prvé, měl by to být muž. Udělat z Jamese Bonda ženskou je nesmysl, ta role je prostě ikonická pro muže a takhle s ní kroutit by bylo hloupé. To by rovnou mohl budoucí Laru Croft hrát chlap. Za druhé, měl by to být Angličan. Ze všech tří bodů je tohle asi jen detail, ale v té tradici anglických herců by se mělo pokračovat. A za třetí, herec by měl mít určité gentlemanské charisma. A to je ostatně něco, v čem mi Michael B. Jordan taktéž nesedí. Charisma herec určitě má, ale je to spíše charisma tvrďácké. Na onu roli mi přijde moc surové a nepasovalo by to dobře.
Pokud nějaký herec splňuje všechny tři zmíněné body, mohl by to být skvělý Bond. A i přestože mi je Jordan poněkud sympatický, určitě si nemyslím, že zrovna on by se pro roli hodil.
Koho byste v roli Bonda rádi viděli vy?
Michael B. Jordan
Michael B. Jordan