Závislost na mobilech už zasáhla i animovaný svět filmu

Závislost na mobilech už zasáhla i animovaný svět filmu
Connected | Sony
Lidstvo vyvíjí stále dokonalejší systémy a technologie. Naším cílem je dokonce vytvořit umělou inteligenci, která by dokázala sama myslet! Pamatujete na Terminátora? Přesně, Skynet hadr! Jak ale před tím varovat i ty nejmladší? Nějaké zákazy se strany rodičů jsou jen pruděním puberťáků, kteří si tedy radši zajdou ke kámošovi, "páč tam je wi-fi free a bez omezení".
Odpověď nabídne film, jak jinak! A nejlépe animovaný, aby na to šli ti mladší, kteří už ví, co mobily a tablety jsou, ale mají je zatím na příděl a zapůjčení, neboť vlastní techniku ještě nemají, nebo na ní ještě nejsou až tak závislí.
Takže se producenti Phil Lord a Chris Miller rozhodli, že o tom natočí nový animovaný snímek studia Sony. Film se jmenuje Connecteda jedná se o dobrodružnou rodinnou komedii, na jejímž vrcholu je robotická apokalypsa! Film režíroval Mike Rianda a do kin by se měl dostat na sklonku letošního roku.
zavislost-deti-na-internetu-a-mobilech-uz-zasahla-i-animovany-svet-filmu
Connected | Sony
Hlavní hrdinkou celého příběhu je dívka Katie, která se právě chystá na svou vysněnou vysokou školu. Sní o tom, jak se konečně osamostatní, ale její milující táta se rozhodne, že odvézt Katie na univerzitu je výborná příležitost na rodinný výlet, na kterém se stmelí celá famílie a vypne na pár dní všechny ty modře blikající přístroje. A tak se Katie, její bráška a máma s tátou vydávají na cestu, během které se ale stane něco zcela nečekaného, všechny telefony i aplikace se zblázní a stanou se nebezpečnými (budou chtít lidstvo rovnou sprovodit ze světa).
Zajímavostí každopádně je, že si tvůrci filmu pohráli s animací. Zatímco pro záběry rodiny a jejích dobrodružství je kladen důraz na klasickou ruční, ta týkající se robotů je plně počítačová, nablýskaná a dokonalá. Důvodem je prý lidská nedokonalost, na kterou chtějí tvůrci upozornit.