Slavní herci, kteří mají k hrdinům velmi blízko

Slavní herci, kteří mají k hrdinům velmi blízko
Morgan Freeman | Warner Bros.
My vám nyní přinášíme přehled těch, o kterých se nám to podařilo vypátrat. Najdou se mezi nimi skuteční váleční veteráni, účastníci povinné vojenské služby, ale i ti, pro které byla armáda odrazovým můstkem k novému životu.
Humphrey Bogart - tato legenda stříbrného plátna sloužila za I. světové války u námořnictva, narukoval v roce 1918 ve věku 18 let.
vedeli-jste-ze-byli-v-armade-tyto-celebrity-maji-k-hrdinum-velmi-blizko-2
Bogart ve filmu Battle Circus | MGM
Buster Keaton - vedle Bogarta se do První světové války zapojil i Keaton. Sloužil do roku 1917 u 40. pěšího pluku ve Francii. Během války prodělal velkou infekci ucha, která už navždy poznamenala jeho sluch.
Charlton Heston - představitel slavného Bena Hura nastoupil do armády v roce 1944, narukoval k letectvu Spojených států, kde působil jako radista a palubní střelec.
Kirk Douglas byl celý život velký sportovec a chlap na svém místě, není tedy divu, že krátce poté, co Spojené státy vstoupily do Druhé světové války narukoval. Kirk sloužil od roku 1941 až do roku 1944, kdy byl zproštěn služby kvůli zranění. Během války působil u amerického námořnictva jako komunikační důstojník na lodi USS PC-1139 určené pro hon ponorek.
vedeli-jste-ze-byli-v-armade-tyto-celebrity-maji-k-hrdinum-velmi-blizko-4
Kirk Douglas | Twitter US Navy
Tony Curtis - během Druhé světové války působil také u námořnictva. Do armády vstoupil ihned v roce 1941 a sloužil až do jejího konce v roce 1945.
Paul Newman - nastoupil do Druhé světové v roce 1944, původně zvažoval kariéru pilota, ale když mu byla diagnostikována barvoslepost, stal se radistou a palubním střelcem. Sloužil až do konce války.
Charles Bronson- je dalším veteránem Druhé světové války. Narukoval v roce 1943 k americkému letectvu. Působil jako střelec na bombardovacím letounu, odlétal 25 misí a za zranění ve službě získal Purpurové srdce.
Henry Fonda - byl dalším hvězdným členem amerického námořnictva. Do války vstoupil v roce 1942 a sloužil na torpédoborcích USS Satterlee a USS Curtiss. Po válce byl vyznamenán Bronzovou hvězdou.
Stan Lee - ani slavný autor komiksů a otec největších superhrdinů světa nemohl nečině přihlížet. Do Druhé světové války narukoval v roce 1942, na rozdíl od svých výše zmíněných kolegů se ale neúčastnil přímo bojů jako takových. Stan Lee byl zařazen do vojenské jednotky odpovídající za instruktáží filmy pro armádu. Celou válku psal manuály, natáčel instruktážní filmy a občas kreslil i nějaké ty komiksy pro vojáky.
vedeli-jste-ze-byli-v-armade-tyto-celebrity-maji-k-hrdinum-velmi-blizko
Stan Lee | Stan Lee/Twitter
Gene Hackman - narukoval v pouhých 16 letech, kdy u přijímače o svém věku lhal, aby mohl k námořnictvu nastoupit. Narukoval v roce 1946 a až do roku 1951 sloužil jako radista v Číně, Japonsku a na Havaji.
Sean Connery - narukoval k britskému námořnictvu v roce 1947, u něhož sloužil až do roku 1950. Sloužil by i déle, ale byl propuštěn ze služby ze zdravotních důvodů. Byly mu objeveny žaludeční vředy.
Steve McQueen - narukoval v roce 1947 k americkému námořnictvu, jelikož mu ještě nebylo 18, musela s jeho službou souhlasit jeho matka. Steve ale nebyl zrovna ukázkový voják, s disciplínou měl problémy a dokonce si ve vojenské cele odseděl 41 dní. Časem se ale zklidnil a sloužil až do roku 1950, během vojenského cvičení na Arktidě dokonce zachránil pěti mariňákům život.
Clint Eastwood - vojenskou službu absolvoval i sám drsný Harry. Clint narukoval v roce 1951 poté, co mu nevyšly přijímací zkoušky na vysokou školu. V tu dobu probíhala Korejská válka a tak se Clint dal do služby. Do skutečných bojů ale nikdy nezasáhl. Na vojenské základně dělal plavčíka.
Morgan Freeman - se dal k americkému letectvu v roce 1955. Pilota ale nikdy nedělal, ačkoli po tom toužil, nakonec působil jako letecký mechanik se zaměřením na radary. Svůj sen o létání si splnil až v 65 letech, kdy získal pilotní licenci. V armádě sloužil 4 roky, pak dal přednost herecké kariéře.
Elvis Presley - byl určitě jedním z nejslavnějších členů americké armády. Elvis totiž nastoupil do armády v době své největší slávy. Elvis musel nastoupit povinnou vojenskou službu, mohl mít lehký režim, během kterého mohl vystupovat a bavit vojáky, on si ale místo toho vybral službu skutečnou. Po základním výcviku odletěl sloužit do Německa, kde sloužil až do roku 1960, kdy byl ze služby propuštěn.
vedeli-jste-ze-byli-v-armade-tyto-celebrity-maji-k-hrdinum-velmi-blizko-1
Elvis Presley | Vittoriano Rastelli
Chuck Norris - mezi našimi vojáky, ale nemůže chybět ani ten nejdrsnější muž planety. Chuck narukoval v roce 1958 jako vojenský policista do řad amerického letectva. Jelikož probíhala Korejská válka, byl spolu se svou jednotkou poslán do Jižní Koreje. Právě zde se začal učit korejské bojové umění. Po návratu do USA sloužil na základně v Kalifornii. Soužil až do roku 1962.
Brian Dennehy - se přidal k námořnictvu v roce 1958 po absolvování studia na Yaleu. Až do roku 1963, kdy z armády odešel sloužil v Okinawě.
Harvey Keitel - nepatřil k moc dobrým studentům, poté, co jej v 16 letech vyhodili ze školy, dal se k námořnictvu. Narukoval v roce 1958, stal se tak součástí operace Blue Bat v Libanonu.
Kris Kristofferson - se přidal k americké armádě v roce 1960, neudělal to však dobrovolně, učinil tak na základě nátlaku ze strany rodiny. Stal se pilotem vrtulníku a sloužil v západním Německu, jeho služba skončila v roce 1965, kdy se rozhodl z armády odejít a vrhnout se na uměleckou dráhu.
Arnold Schwarzenegger- ani Arnoldovi se nevyhnul povinná vojenská služba v rodném Rakousku. Narukoval v roce 1965 a působil u tankistů.
vedeli-jste-ze-byli-v-armade-tyto-celebrity-maji-k-hrdinum-velmi-blizko-3
Arnold Schwarzenegger | archivní snímek
Jeff Bridges- nastoupil do armády v 18 letech, když se přidal k pobřežní stráži. Jeho vojenská služba trvala osm let, od roku 1967 do roku 1975.
Oliver Stone - slavný režisér narukoval také v roce 1967, tehdy zuřila válka ve Vietnamu a Stone si zažádal o to, aby mohl ve Vietnamu bojovat. Stalo se a tak se od roku 1967 do roku 1968 účastnil aktivních bojů. Dvakrát byl ve válce zraněn, získal dvě purpurová srdce a jednu bronzovou hvězdu vedle řady dalších vojenských medailí.
Alexander Skarsgård- není tak veliká herecká hvězda jako předešlá jména, ale i pro něj platí, že plnil svou vojenskou povinnost. V rodném Švédsku je vojna povinná a tak Alexander v roce 1995 narukoval k protiteroristické jednotce, u které sloužil 1,5 roku.
Adam Driver - je jedním z mnoha mladých lidí, kteří se po událostech z 11. září rozhodli vstoupit do americké armády. Adam narukoval v roce 2001 k americkému námořnictvu. Jeho služba trvala téměř tři roky, skončila ale nedobrovolně. Adam byl zproštěn služby ze zdravotních důvodů po zranění na kole.
Gal Gadot - pokud vám přijde, že se bývalá miss Izrael umí ohánět rukama jako nová Wonder Woman nějak moc dobře, tak vězte, že za to možná může její 2 letá vojenská služba v izraelské armádě. V Izraeli totiž není povinná vojenská služba jen mužskou záležitostí, povinně rukují i ženy. V roce 2005 Gal Gadot nastoupila do armády jako kondiční a bojová instruktorka.