Planeta opic se opravdu dočká restartu

Planeta opic se opravdu dočká restartu
Planeta opic (1968) | WallpaperSafari
Charlton Heston
Planeta opic (1968) | 20th Century Fox
Konkrétně má jít o reboot poslední trilogie, která udělala díru do světa už díky skvěle hodnocenému Zrození Planety opic, načež sbírala chválu i zásluhou pokračování v podobě Úsvitu planety opic a Války o planetu opic. Závěrečný díl se do kin podíval před necelými třemi roky a jistě se ptáte, proč se proboha po tak krátké době připravuje další verze natolik úspěšného projektu? Inu, jak jistě všichni víte, Disney nedávno pohltil domovskou stanici opičí série, jež nyní nese název 20th Century Studios, tudíž se dá očekávat, že většina úspěšných značek, která pod záštitou studia Fox kdy vznikla, se dočká v brzké době přepracování (s tímhle mají ostatně v domě Mickeyho Mouse bohaté zkušenosti). A právě Planeta opic je žhavým tématem, které stále může těžit z popularity nedávné trilogie.
Dohledem nad novou kapitolou slavné ságy byl pověřen režisér trilogie Labyrint Wes Ball, který již po oznámení připravované nové série uvedl, že se nehodlá v rámci série angažovat, dokud si nebude zcela jist, že může oživit úspěch a kvalitu předchozích děl včetně originálu z roku 1968. "O Planetě opic mohu říct následující... Na originálu jsem vyrůstal a absolutně miluji předešlou trilogii. Další film bych dělal jedině v případě, kdy bych cítil, že mohu nabídnout něco speciálního a zároveň ctít to, co přišlo doposud. Pracujeme s něčím, co se tvaruje do úžasné kapitoly této série."
Přestože se tedy příběhově navazovat nemá, předcházející díla by neměla upadnout v zapomnění a vypadá to, že by se k nim mohlo vydatně odkazovat. Jako velký fanoušek originálu a nové trilogie mám zájem, neboť jsem ve finále Války o planetu opic necítil, že by se možnosti a atraktivita vytvořeného světa zcela vyčerpaly. Co říkáte na chystaný reboot vy?
Válka o planetu opic
Válka o planetu opic