Ježek Sonic dává novou naději filmovým adaptacím videoher

Ježek Sonic dává novou naději filmovým adaptacím videoher
Ježek Sonic | Paramount Network
Že by se adaptacím videoher konečně blýskalo na lepší časy? Loni pokořil rekord prvního víkendu Detektiv Pikachu, když otevřel za 54 milionů dolarů, přičemž celosvětově dostal z kin 433 mega. Vzhledem k vysokému rozpočtu (150 milionů) to zase taková sláva nebyla, rozhodně se ale ukázalo, že při správném uchopení mají herní hrdinové na filmovém plátně šanci. O víkendu dorazil Ježek Sonic a vedl si ještě o chlup lépe. Konkrétně otevřel za 57 milionů dolarů, přičemž globálně to za první víkend dělá 113. To není vůbec špatný výkop, dvakrát tolik k relativně střízlivému rozpočtu (85 mega).
Pokud se něco hodně nepokazí, sesbírá oblíbený modrý ježour v kinech hodně dolarů a nemělo by trvat dlouho, než studio ohlásí pokračování.
U ostatních novinek už nebylo co slavit. Horor Fantasy Island si došel pro přímo výsměšné recenze a otevřel na třetím místě za 12,4 milionů, přičemž z dalších trhů přiteklo zmatené historce o jednom tajemném ostrovu dalších 7,6 milionů. Studio se nicméně za hlavu chytat úplně nemusí, protože film stál sedmičku. Romantické drama Photograph dopadlo v ohlasech lépe, ale startuje až čtvrté za 12,2 milionů, přičemž stálo 15. Z toho hit nečouhá.
Poslední novinkou víkendu bylo komediální drama Downhill s Willlem Ferrellem a Julií Louis-Dreyfus, remake fantasticky hodnocené dánské Vyšší moci. Jak už to tak u předělávek bývá, jde prý o výrazně slabší výtah originálu, čemuž odpovídá i mizerný start za 4,6 míčů na desátém místě.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
Lucy Hale, Austin Stowell, Portia Doubleday, Maggie Q
jezek-sonic-dava-novou-nadeji-filmovym-adaptacim-videoher