Indiana Jones 5: Natáčení na spadnutí?

Indiana Jones 5: Natáčení na spadnutí?
Indiana Jones | archiv redakce
Indiana Jones 5 zatím budí dojem záludného projektu, k němuž všichni přistupují s nesmírnou opatrností. Protřelý scenárista David Koepp (Jurský park, Indiana Jones 4) byl jako první pověřen dohledem nad novým scénářem, ale posléze a po odkladech vinou pracovního vytížení Stevena Spielberga ho nahradil Jon Kasdan. Syn scénáristy Lawrence Kasdana, jenž napsal Dobyvatele ztracené archy, však svou vizi očividně prosadit nedokázal, a už nějakou dobu je zpátky na palubě Koepp, který se stihl pochlubit, že tentokrát už je vše na správné cestě. Spielberg ovšem dokončuje muzikál West Side Story a datum premiéry pátého Indyho se posunul až na 9. července 2021, přičemž jsme poslední dobou žádné nové zprávy nedostávali.
Mlčení prolomil až nyní Harrison Ford v rozhovoru pro CBS. Slavný herec herec mluvil o svých návratech k milovaným hrdinům a prozradil, že natáčení nového Indiana Jonese by mělo začít už v průběhu jara. "Snažím se nevypadat hloupě. Však víte, když pobíhám dokola v úzkých kalhotách a vysokých botách. Dám vám příhodnější odpověď s ohledem na to, že začnu točit Indiana Jonese během příštích dvou měsíců. Vždy je mi potěšením se vracet k těmto postavám. Když máme možnost natočit s nimi další film, je to proto, že lidi si je užívají. Cítím se zavázaný tomu, abych se ujišťoval, že naše úsilí je stejně ambiciózní jako na začátku. Máte přece smysl pro zodpovědnost vůči zákazníkům."
Harrison Ford
Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
Rozhodně dobré zprávy, přestože o samotném příběhu toho moc nevíme - Kasdanova verze se prý točila kolem nacistického vlaku naplněného vzácnými artefakty, který se ztratil v síti tunelů pod Polskem, a těžko říci, zda se po jeho vystřídání kompletní vize zahodí, nebo ji zkušený Koepp jen přepíše. Podobné problémy ostatně měly takřka všechny díly série, neboť především producent George Lucas je známý zuřivým odmítáním scénářů, o nichž přitom ostatní hovoří v superlativech. Jistě víme, že režie se znovu ujme Steven Spielberg, George Lucas by se měl vrátit jako výkonný producent a půjde o přímé pokračování, nikoli o reboot s jinou postavou - Shia LaBeouf si údajně svou roli nezopakuje a čeká nás definitivní rozlučková One-Man-Show Harrisona Forda. Těšíte se a vyrazíte do kina?