Trailer: Nejlepší akční režisér současnosti představuje brutální Gangy Londýna

Trailer: Nejlepší akční režisér současnosti představuje brutální Gangy Londýna
Gangs of London (2020) | Sky Original
Gareth Evans je filmař, kterého musí mít rád asi každý, kdo má slabost pro vymazlené hardcore akčňáky. V současnosti možná nikdo nemá takový talent pro natáčení natolik kinetických a drastických bitek - v podstatě kterákoliv akční pasáž z jeho (zatím) dvoudílné filmové série Zátah je ukázkou v každém ohledu špičkového akčního řemesla (navíc až podezřele levně pořízeného).
Po netflixovském sektářském hororu Apostle tenhle náramně šikovný pán nyní připravuje pro britskou televizi Sky seriál ze světa britského podsvětí. Hlavní postavou by měl být Sean Wallace (Joe Cole), syn mocného zavražděného gangstera Finna Wallace (Colm Meaney), jenž chce smrt svého otce pomstít. Snahou o vyrovnání účtů však mezi londýnskými gangy rozpoutá válku...
Přestože samotný Evans možná bude režírovat pouze jednu epizodu (o ty zbylé se zřejmě postarají Xavier Gens a Corin Hardy), hlavním tvůrcem (showrunnerem) ale bude pravděpodobně právě on. Dle prvního traileru nás v Gangs of London sice nečeká záplava hereckých hvězd (kromě hereckého veterána Colma Meaneyho jsem poznal jen Michelle Fairley ze Hry o trůny), rozhodně ale vyhlížejí jako našláplá žánrovka, v níž kromě jiného dojde i na hodně (typicky evansovských) dravých kontaktních soubojů.
O nejočekávanější letošní seriálovou novinku sice asi nepůjde, jakožto Evansův skalní fanda se ale už teď nemůžu dočkat pilotní epizody.
Gangs of London
Gangs of London