Být Sviňa se vyplatí, příběh slovenského mafiána zlomil rekord

Být Sviňa se vyplatí, příběh slovenského mafiána zlomil rekord
Sviňa | CinemArt
Film Sviňa se zařadil na 4. místo nejúspěšnějších filmových startů ve slovenských kinech za posledních dvacet let a předběhl takové velkofilmy jako Star Wars či Avengers: Infinity War. Film Sviňa dohromady s předpremiérami a premiérami zhlédlo již 103.660 platících diváků.
Sviňa
Příběh mafiána Wagnera pohybujícího se ve světě nejvyšší politiky očividně nenechává diváky chladnými, pokud budeme vycházet z jejich reakcí:
"Takové ticho v kině po skončení filmu jsem ještě nezažil."
"Právě jsem přišla z kina. Jsem plná emocí, údivu, zvláštních pocitů a kladu si otázku, či je toto možné? Zůstala jsem jako přikovaná. Úžasné herecké výkony, všem blahopřeji."
"Podobný zážitek v kině jsem nikdy nezažila. Hrobové ticho během celého promítání, na konci slzy i pláč lidí. Když spustily titulky, všichni v sále začali tleskat. Husí kůže. Odchod z kina? Kvalitně natočený silný film."
"Těžko si umím představit, že se tyto věci dějí, pokud se o nich dozvídáme postupně. Včera jsem tuto špínu viděla pohromadě za několik desítek minut. Ten pocit sounáležitosti diváků na konci filmu, podpořený účastí delegace tvůrců, by se dal krájet."
Delegace tvůrců během prvních dnů zavítala osobně do jedenácti slovenských měst. Emoce tvůrců byly shodné s prožitky diváků.
V hlavní postavě mafiána Wagnera exceluje Jozef Vajda, do českých kin uvede slovenský thriller Sviňa spolčenost CinemArt 20. února 2020.
Sviňa
Sviňa