Baby Yoda na temné straně? Dokonalé

Baby Yoda na temné straně? Dokonalé
Daniela Tlumačová a redaktorka | Foto Povolen
Natáčení snímku Star Wars: Poslední z Jediů (2017) pro ni byla obrovská životní zkušenost, na kterou nejspíše nikdy nezapomene (a kdo ano?). Vtipné ale je, že se k této vysněné roli dostala vlastně úplně náhodou. Daniela Tlumačová již pár let působí v Anglii, kde se věnuje práci a studiím na vysoké škole. Jako malá se chtěla stát herečkou, ale po několika neúspěšných pokusech se rozhodla dát si od herectví pauzu a věnovat se naplno studiím. Jenže právě pak se to stalo.
Naskytla se jí možnost účastnit se natáčení dílu Star Wars, kde měla působit jako komparzistka. Je nadšenou fanynkou, takže se této příležitosti chytila a byla tedy účastnicí několikatýdenního natáčení. Když se ale zdálo, že dosáhla svého vrcholu, stalo se něco nečekaného. Byla z několika stovek komparzistů vybrána kostyméry do role kopilotky. „Člověk se může snažit jak chce a nakonec si ho vyberou pro jeho lícní kosti,“ pronesla Daniela a poděkovala mámě a tátovi za to, že jí dali už jako malé do vínku tuto roli v jejím oblíbeném filmu.
kdyby-byl-baby-yoda-na-temne-strane-bylo-by-to-dokonale
Daniela Tlumačová | Comic-Con Prague
Atmosféra během celého natáčení byla podle jejích slov neskutečná a velmi si to užila. Nejen proto, že to bylo natáčení tak proslulé ságy z vesmírného prostředí, ale také proto, že bylo velmi fascinující, kolik námahy do toho všeho bylo vloženo. Všechny letadlové modely byly detailně propracované repliky, stejně tak i jejich zasazení do vytvořeného vesmírného prostředí. V letadlových kokpitech byly všechny možné páčky, knoflíky a také funkční tablety, které si člověk mohl zaktivovat dotykem, a vyskočila mu vesmírná mapa. Jen škoda, že nic z toho nebylo ve filmu pořádně vidět.
Během natáčení akčních scén byla letadla poháněna hydraulikou, a tak byly všechny pohyby kosmických plavidel velmi důvěryhodně nasimulované. Byl to velký zážitek, prý ještě mnohem větší než 4D kino.
kdyby-byl-baby-yoda-na-temne-strane-bylo-by-to-dokonale-2
Daniela Tlumačová | Foto Povolen
Kdyby si však herečka mohla vybrat mezi temnou a světlou stranou, váhala by. Mír je sice fajn, klidný, příjemný, ale trochu koření v podobě zla se přeci jen do života hodí. Světlá strana má sice Baby Yodu, ale ta temná sexy chlapy v uniformách, a tak by nakonec nejspíš přeci jen zvolila temnou stranu. Dospěly jsme ale společně k názoru, že úplně nejlepší variantou bude vychovat z Baby Yody sithského lorda a mít tak na své straně nejen ty chlapy, ale také roztomilého skřítka na mazlení. Je to minimálně dobrý námět na náš vlastní seriál.
kdyby-byl-baby-yoda-na-temne-strane-bylo-by-to-dokonale-1
Daniela Tlumačová | Foto Povolen
Daniela Tlumačová je vášnivou fanynkou dobrodružství a tím pádem upřednostňuje i tento filmový žánr. Její vysněnou filmovou rolí je ztvárnit ženskou verzi Indiana Jonese, kdyby měl takový film vzniknout. Také by si chtěla střihnout nějakou roli ve Star Treku. I právě tohoto fandomu z galaktického prostředí je velkou fanynkou. No kdo ví, třeba se jí příště dveře otevřou právě u těchto snímků. My bychom jí to samozřejmě přáli a držíme palce, ať to vyjde.
Daniela si Comic-Con Prague velmi užívala. Atmosféra tady byla přátelská a všichni lidé velmi milí. Doufá tedy, že se příštím ročníkům bude dařit a že se sem zase třeba příští rok podívá. Daniela se účastnila několika comic-conů v Anglii a podle jejích slov je každý con originál, nikdy se na žádném nenudila. Obdivuje práci všech fanoušků, kteří si tvoří vlastní kostýmy. Má ráda lidi, kteří se nebojí vložit spoustu úsilí do toho, co dělají.
kdyby-byl-baby-yoda-na-temne-strane-bylo-by-to-dokonale
Daniela Tlumačová | Comic-Con Prague
Těm z vás, kteří se chystají začít hereckou kariéru, vzkazuje tato mladá a usměvavá herečka následující. „Herectví doporučuji zkoušet k nějakému zaměstnání nebo ke studiím. Sem tam se účastnit nějakých castingů, chodit na kurzy a tak, ale mít nějaká zadní vrátka. Není dobré to mít jako primární aktivitu, jestli to má přijít, tak to přijde. Já to také na delší dobu vzdala, myslela jsem si, že to nemá cenu, ale je to o náhodě. Je to o tom být ve správném čase na správném místě a o ničem jiném. Když má člověk nějakou vysněnou představu, tak se mu splní. Někdo může být vystudovaný herec a mít několik Oscarů, ale tu roli mu stejně nedají, protože třeba nemá tu šťávu a nadšení pro věc. Je důležité si trochu věřit a říkat si, že je každý člověk unikát. My nikdy nevíme, koho lidé na castingu hledají. Člověk prostě musí zkoušet nové a nové věci. Je fajn mít plány A a B, ale pak tu jsou plány C a právě ty jsou nejvíc náhodné, ty o štěstí a nejméně promyšlené většinou vyjdou. Člověk se nesmí bát brát ty vedlejší dobrodružné plány a hlavně se nezaleknout nezdaru.