TOP kina ČR: Harley Quinn měla namále

TOP kina ČR: Harley Quinn měla namále
Příliš osobní známost / Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) | Bioscop
5. KRÁLÍČEK JOJO (země vzniku: USA, Nový Zéland, Česká republika)
Králíček Jojo: 2. trailer | Searchlight Pictures
Tržby 1 milion 860 tisíc korun / návštěvnost 11.392 diváků
Třetí víkend v českých kinech a aktuálně pátá příčka pro Králíčka Jojo režiséra Taiky Waititiho, čerstvého držitele Oscara za nejlepší adaptovaný scénář. Snímek, který se z velké části natáčel na území České republiky, vidělo za necelé tři týdny téměř 71 tisíc diváků. Tržby činí 11 milionů korun. Celosvětově to při odhadovaném rozpočtu 14 milionů dolarů dělá 74 mega.

4. TLAPKOVÁ PATROLA: VŽDY VE STŘEHU (Kanada)
Tlapková patrola: Vždy ve střehu
Tržby 2 miliony 128 tisíc korun / návštěvnost 14.795 diváků
"Tlapkáči" se drží v Top 5! Animák pro nejmenší diváky je v tuzemských kinech druhý víkend a na kontě má přes 55 tisíc platících diváků a téměř 8 milionů korun v rámci tržeb. I když by podobní snímek snesl spíš uvedení na VOD nebo DVD. Tlapku na to.

3. MODELÁŘ (Česká republika)
Modelář
Tržby 2 miliony 499 tisíc korun / návštěvnost 16.242 diváků
Novinka režiséra Petra Zelenky (Ztraceni v Mnichově, Rok ďábla, Knoflíkáři) na stupních vítězů. Téma dronů, politických atentátů spolu s Kryštofem Hádkem a Jiřím Mádlem v hlavních rolích přineslo o poznání lepší čísla než předchozí "mozaika" Ztraceni v Mnichově (v říjnu roku 2015 snímek o premiérovém víkendu utržil pod 1 milion korun). Diskutovaný Modelář prozatím přinesl kritické ohlasy pohybující se od 60 do 80 procentních bodů. Jednoznačně zaujme.

2. PŘÍLIŠ OSOBNÍ ZNÁMOST (Česká republika, Slovenská republika)
Příliš osobní známost
Tržby 4 miliony 828 tisíc korun / návštěvnost 29.643 diváků
Kdyby Unie filmových distributorů zohledňovala návštěvnost, dosáhla by Příliš osobní známost na první příčku. V rámci tržby však tahle komediální vztahovka o na první příčku o 26 tisíc korun ztrácí, tudíž se musí spokojit s pomyslným stříbrem. I tak mohou být tvůrci téhle podivné vztahovky spokojeni, filmoví recenzenti jim totiž nevystavili zrovna pozitivní známky. Za necelé tři týdny od premiéry má Příliš osobní známost na kontě 232 tisíc diváků a 35 milionů korun.

1. BIRDS OF PREY (PODIVUHODNÁ PROMĚNA HARLEY QUINN) (USA)
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
Tržby 4 miliony 854 tisíc korun / návštěvnost 29.008 diváků
Harley Quinn v podání Margot Robbie na prvním místě. Ale pouze co se tržeb týče, na diváky totiž o 635 "kusů" tahle komiksovka pokulhává. Ale pravidla jsou pravidla, takže se sólovka Jokerovy milé může těšit ze zlata. Z těžce vydřeného, sluší se dodat. Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) má při rozpočtu 84 milionů dolarů celosvětově na kontě pouhých 81 mega. Dost zlé. Zachrání studio tržby z mimoamerických trhů?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.