Harley Quinn je miláček, přesto si její "sólovka" o víkendu nenašla diváky

Harley Quinn je miláček, přesto si její "sólovka" o víkendu nenašla diváky
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) | Warner Bros.
Jenže to nevyšlo. Přestože šlo o jedinou velkou novinku víkendu, nedotáhla to první letošní komiksovka Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) v amerických kinech daleko. A to navzdory tomu, že si film vysloužil nadšené kritiky a i diváci jsou ve známkách velmi vstřícní. Původně se odhadovalo, že snímek odstartuje za nějakých 55 milionů dolarů, diváci ale z nějakého důvodu prostě nepřišli do kin a Harley otevřela "jen" za 33 mega.
To pořád sice stačilo na první místo, ale jinak tu vlastně není žádný důvod k radosti. Jde o nejhorší start DC filmu od propadáku Jonah Hex (což je komiksovka z roku 2010, kterou už si nepamatuje vůbec nikdo) a ani globální start za 81 milionů dolarů to dvakrát nevytrhne. Pravda, film vyšel na střízlivých 85 mega (plus něco na reklamu), takže pokud se celosvětově převalí přes 250 milionů, mělo by být studio v suchu. Půjde ale o hodně slabý výsledek, ať už v rámci DC adaptací nebo komiksových filmů všeobecně. Pořád je nicméně možnost, že chytí druhý dech o příštím víkendu, kdy je svátek President's Day a to obvykle podobné kousky v tržbách nakopne.
Vážně se dnes točí tolik komiksových filmů, nebo se nám to jen zdá?
Téma17. 5. 2018
Vážně se dnes točí tolik komiksových filmů, nebo se nám to jen zdá?
Proč vlastně ten vlažný zájem o Birds of Prey? Inu, předlouhý komplikovaný název tomu asi úplně nepomohl a je také otázkou, jestli filmu nechybí nějaká pořádná hvězda (Margotka je samozřejmě boží, ale to nutně nepřitahuje dolary). Sebevražedný oddíl mohl lákat alespoň na Willa Smithe, Birds of Prey má v rámci jmen Ewana McGregora a ten nikdy vyloženě nevyprodával sály. Fanoušci možná také studiu úplně neopustili, jak suše byl "odejmut" ze života Harley Quinn Joker v podání Jareda Leta. A přirozeně se neúspěch bude svádět i na to, že je snímek mládeži nepřístupný (leč tenhle argument by vzhledem k miliardě pro Jokera Joaquina Phoenixe úplně vyjít neměl).
Ať už stojí za slabším zájmem cokoli, faktem je, že nový film s Harley Quinn odstartoval chabě a studio musí hodně doufat, že si své diváky teprve najde.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
Margot Robbie
Margot Robbie, Rosie Perez, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead