Co dělal slavný mim za 2. světové války? Napoví film, který se natáčel v Praze

Co dělal slavný mim za 2. světové války? Napoví film, který se natáčel v Praze
Resistance | IFC Films / trailer
V dalších rolích se vedle Jesseho Eisenberga představí Ed Harris, Edgar Ramirez, Clémence Poésy a Matthias Schweighöfer.
Autor scénáře a režisér v jednom Jonathan Jakubowicz si pro svůj snímek vybral ne příliš známou kapitolu mimova života, kdy během 2. světové války působil ve francouzském odboji. Marcel Marceau se narodil ve francouzském Štrasburku jako Marcel Mangel do židovské rodiny. Když propukla 2. světová válka, utekla celá rodina do Limonges, kde se Marcel s bratrem Alainem na žádost jejich bratrance Georgese přidali k odboji. V roce 1944 byli chyceni jejich rodiče - matce se podařilo koncentrační tábor přežít, otci bohužel nikoliv.
Hnutí odporu
Resistance | IFC Films / trailer
Marcel a jeho bratr během války přijali příjmení Marceau a pomáhali chránit židovské děti před koncentračními tábory. Marcel je pašoval přes hranice do Švýcarska a pantomimu začal používat kvůli tomu, aby děti během transportů udržel v klidu. Podle záznamů se celé této buňce podařilo zachránit přes 350 židovských dětí.
Válečný snímek Resistance (odkazuje na francouzské hnutí odporu La Résistance) se částečně natáčel též v České republice spolu s vybranými československými herci. Schválně, která místa a osobnosti v traileru poznáte?
Hnutí odporu