D-Tox: Stalloneho vyvražďovačka dostane po téměř dvaceti letech druhou šanci

D-Tox: Stalloneho vyvražďovačka dostane po téměř dvaceti letech druhou šanci
D-Tox | Universal Pictures
Snímek naopak platil za obrovský propadák, který studio dokončilo již v roce 1999, ale testovací projekce dopadly příšerně, po dotáčkách na tom film nebyl o moc lépe a nakonec prošuměl kiny (přičemž třeba u nás putoval jen na video). Osobně mám pro tenhle kousek, v němž Sly coby agent FBI Jake Malloy měří síly s vrahem policistů, slabost. Takže mě vždycky zajímalo, jak asi vypadala verze, kterou studio nakonec v roce 1999 poslalo k ledu.
Letos v dubnu to Stalloneho fanoušci konečně zjistí, neboť v Americe vyjde D-Tox na Blu-ray a to jak ve verzi, která v roce 2002 putovala do kin, tak i v režisérském (aka původním) sestřihu. Ten by měl být mnohem temnější a krvavější, což nepřekvapí, když film točil Jim Gillespie (Tajemství loňského léta). Bohužel bude v pouhé SD kvalitě (nemám to ověřené, na jednom fóru jsem se nicméně dočetl, že by mělo jít o přepis VHS kopie), buďme ale rádi za to, že se studio vůbec uvolilo k jeho uvolnění. Dále bude na disku (také v SD kvalitě) osm vystřižených scén, takže opravdu hodně nového materiálu.
D-Tox
Oficiální popis děje: Agent FBI Jake Malloy (Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který zanechává stopy na jeho psychice. Aby se zotavil, nastoupí léčbu v rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdykoli může stát příští obětí.
Robert Prosky, Jeffrey Wright, Sylvester Stallone, Courtney B. Vance, Christopher Fulford, Robert Patrick
Polly Walker, Sylvester Stallone