Vysoká hra: Richard Krajčo nechce stát na stejné straně zákona s lumpy

Vysoká hra: Richard Krajčo nechce stát na stejné straně zákona s lumpy
Vysoká hra - Richard Krajčo | Hana Pauchová / Česká televize
Hlavním hrdinou filmové Vysoké hry je policista protikorupčního útvaru Tomáš Krása (Richard Krajčo), pro kterého právní stát není jen prázdnou frází. „Tomáš je vystudovaný právník, který ale nechce stát na stejné straně zákona s lumpy, nechce vytahovat lidi ven z vězení, ale naopak by je tam raději zavíral. Proto jde k zvláštnímu útvaru u policie a snaží se odhalovat korupci někdy i trochu na vlastní pěst. Je to takový samorost a nemyslím si, že se to všem líbí. Sám nevím, jestli bych měl na takovou práci žaludek a taky odvahu, zvlášť když víte, že vám může jít o život,“ říká o své postavě Richard Krajčo.
Tomáš se společně se sebevědomou a ambiciózní novinářkou Simonou (Anna Fixová) vrhne na vyšetřování. Proti nim ale stojí falešní hráči rozhodnutí vyhrát za každou cenu.
Vysoká hra
Vysoká hra - Anna Fixová, Richard Krajčo a Ondřej Vetchý | Lukáš Oujeský / Česká televize
„Půjde o thriller, v němž si hlavní hrdina nemůže být jist ani loajalitou kolegů,“ popisuje režisér Jiří Svoboda, který má za sebou mimo jiné kriminální drama Sametoví vrazi. „Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou velmi dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za dvacet až sedmdesát milionů korun. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů, jejichž vlastníky nejsou policisté.“
Vysoká hra
Vysoká hra | Hana Pauchová / Česká televize
Poznáte herce jen podle jejich očí?