Trailer: Nový český loutkový film. Čeká nás barevný sen, nebo pořádná depka?

Trailer: Nový český loutkový film. Čeká nás barevný sen, nebo pořádná depka?
Barevný sen | Hafan Film
Barevný sen
Balej se pro svou novinku tentokrát volně inspiroval novelou ruského spisovatele Alexandra Grina The Shining World (1923). Podobně jako poslední film Wese Andersona Psí ostrov (2018) nebo Lajka (2017) Aurela Klimta nás zavádí do dystopického světa krutých vládců, tajné policie a milenecké dvojice, která je jejich protikladem. Tedy další loutkový počin, který rozhodně nebude určen dětem.
Spolu s Janem Balejem se na vzniku Barevného snu podílí hlavní animátor Michael Carrington, který má na tuzemskou ruční animaci silnou vazbu (vystudoval školu ve Zlíně a sám zde vyučoval). Navíc s Balejem spolupracoval již na předchozím snímku Malá z rybárny (2015).
Jan Balej
Jan Balej | Česká televize
Barevný svět vzniká v produkční společnosti Hafan Film, kterou založili Jan Balej a Matěj Forman. Na firemním facebooku tvůrci uvedli, že natáčení mají zdárně za sebou a nyní pokračují v neméně náročné postprodukci. Kdy se Barevný sen podívá do českých kin zatím nevíme. V galerii článku a na kartě filmu si nicméně můžete prohlédnout celou řadu snímků z natáčení.
Barevný sen
Barevný sen
Barevný sen