Dva mizerové z devadesátek jsou víc než jeden současný Robert Downey Jr.

Dva mizerové z devadesátek jsou víc než jeden současný Robert Downey Jr.
Mizerové navždy | Sony
Nestává se, aby se nějaká série po letech, která "jen" slušně vydělávala, najednou stala extrémně žádaná. Novým Mizerůmse to nějakým zázrakem povedlo. Jednička vydělala v roce 1995 141 milionů, což byl skvělý výsledek pro produkci za 19 mega. O 8 let později dvojka dala už 273, jenže stála 130, takže to taková sláva nebyla. Nyní máme rok 2020, Mizerové navždy otevírají za neskutečných 62 milionů a celosvětově mají po prvním víkendu 112. A to stáli jen 90! Nejenže tak s největší pravděpodobností půjde o nejúspěšnější díl série (třetina miliardy by neměla být s takovým nástupem problém), ale ukazuje se, že diváci o buddy-movie akčňárny v duchu devadesátých let stále ještě stojí. Pro oba hlavní protagonisty jde navíc o ohromné osobní vítězství, neboť na pořádný hit, v němž by hráli hlavní roli, nenarazili už pěkně dlouho.
Zatímco Mizerové si s úsměvem urvali první místo, Dolittle moc důvodů k radosti nemá. O debutovém víkendu skončil sice druhý, ale otevřel jen za 22 milionů. Pro rodinný film o doktorovi, který mluví se zvířátky, to nutně nemusí být málo. Ale to bychom po vzoru série s Eddiem Murphym museli být někde na předměstí v ordinaci. Jenže Downeyho Dolittle je velkolepým trikovým dobrodružstvím, které stálo masivních 175 milionů dolarů! A k tomu problematická produkce, kde studio dodatečné náklady tutlá, nemluvě o x milionech, co stála propagace. Globálních 56 milionů je taky slabota a pokud ve velkém nezvednou fanoušci Iron Mana zadek z gauče a nepůjdou podpořit svého oblíbence do kin, bude mít Downey na kontě hotový megapropadák.
V rámci velkých produkcí je výhrou Jumanji: Další level. Film má na kontě 712 mega a i když miliarda ani tentokrát nepadne, v rámci dobrodružných filmů pro celou rodinu jde momentálně o nejúspěšnější sérii, v níž nemá prsty Disney. A když už jsme u Myšího domu, kde by nejspíš nejraději skoupili všechna existující filmová studia - Star Wars definitivně přišla i poslední věrné a už sbírá jen drobné, přičemž konečná cifra je 1,028 miliardy. Finále ságy Skywalkerů je na tom tak bledě, že možná nepřekoná ani Rogue One (to dalo o 25 milionů více). U Disneyho se mají za co stydět.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
Robert Downey jr.
Star Wars: Vzestup Skywalkera