TOP kina ČR: Mají mizerné filmy šanci na úspěch?

TOP kina ČR: Mají mizerné filmy šanci na úspěch?
Dolittle | detail plakátu
5. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (země vzniku: USA)
Ledové království II
Tržby 2 miliony 515 tisíc korun / návštěvnost 18.116 diváků
Jeden z nejúspěšnějších titulů aktuálního žebříčku Top 20 skončil o tomto víkendu pátý. Druhé Ledové království je v českých kinech přes 2 měsíce, na kontě má téměř 800 tisíc diváků a 114 milionů korun. Celosvětově se navíc pokračování Disneyho komerčníhu trháku stalo finančně nejúspěšnějším animákem všech dob, když utržilo 1 miliardu 402 milionů dolarů.

4. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK (Slovenská republika, Česká republika)
Šťastný nový rok
Tržby 2 miliony 588 tisíc korun / návštěvnost 15.363 diváků
Ze samotného vrcholu až na čtvrté místo se propadla komedie z Vysokých Tater Šťastný nový rok. V českých kinech se promítá téměř měsíc a prozatím má na kontě 234 tisíc diváků a 36 milionů korun. Z tuzemských snímků je na aktuálním žebříčku z dlouhodobého pohledu nejúspěšnější.

3. PŘÍPAD MRTVÉHO NEBOŽTÍKA (Česká republika)
Hana Vagnerová, Lukáš Příkazký, Martin Pechlát, Miloslav Šmídmajer, David Novotný | če
Tržby 4 miliony 566 tisíc korun / návštěvnost 29.643 diváků
Čtvrteční novinka tuzemské provenience na pomyslném bronzu. Parodie na akčně-kriminální žánr se úplně minula s kritiky, ale diváci byli zvědaví a dali novince Miloslava Šmídmajera šanci. Důstojné třetí místo hned za dvojicí hollywoodských blockbusterů, jak se dozvíte níže.

2. MIZEROVÉ NAVŽDY (USA)
Mizerové navždy
Tržby 5 milionů 491 tisíc korun / návštěvnost 31.847 diváků
Téměř po 17 letech se do kin vrací "mizerové" v podání Willa Smithe a Martina Lawrence. A je z toho pomyslné stříbro. Recenzenti dali akční komedii stojící na dvojici špičkujících se policajtů lehký nadprůměr. Do kin vyrazili nostalgici, pamětníci předchozích filmů série v naději, že by to snad mohlo vyjít. A ono to "tak nějak" vyšlo. Jak to vyšlo v USA? Dozvíte se později v komentovaných tržbách kolegy Tomáše Chvály.

1. DOLITTLE (USA)
Dolittle
Tržby 5 milionů 584 tisíc korun / návštěvnost 35.995 diváků
Bohémský Robert Downey Jr. v roli doktora komunikujícího se zvířaty přitáhl pozornost nejvíce tuzemských diváků. Ani mizerné recenze neodradily publikum a vynesly nejnovějšího Dolittlea na vrchol. Že by díky ironmanskému renomé výše zmiňovaného herce? Nebo absenci čehokoliv objektivně přitažlivějšího? Uvidíme, jak se tenhle podnik za 175 milionů dolarů popasuje se světovou návštěvností.
Které další čtvrteční novinky se dostaly do Top 20? Životopisné drama nestora světové kinematografie Clinta Eastwooda Richard Jewell skončilo až čtrnácté (2.566 diváků, 438 tisíc korun). Dokument pojednávající o výrazném hudebním skladateli Karlu Svobodovi obsadil až devatenáctou příčku za 1.331 diváků a 191 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.