Kingdom Come nebude chybět. Připravuje se komediální seriál z prostředí počítačových her

Kingdom Come nebude chybět. Připravuje se komediální seriál z prostředí počítačových her
Mythic Quest: Raven's Banquet | Apple TV+
Nejnověji vlnu zájmu rozčeřila zpráva o novém komediálním seriálu jménem Mythic Quest: Raven's Banquet odehrávajícím se v herním prostředí. Dějištěm seriálu je fiktivní firma, jejímž produktem je veleúspěšná hra Mythic Quest. Její šéf Ian Grimm je typický narcista, který si nejraději připisuje úspěchy ostatních, ale dočkáme se i dalších karikaturních postav jako ambiciózní programátorky, příliš horlivé asistentky nebo sexistického scenáristy. Velkým lákadlem je fakt, že autory seriálu jsou tvůrci úspěšného sitcomu It’s Always Sunny in Philadelphia a že na seriálu s filmaři spolupracuje i společnost Ubisoft. Což dává naději, že diváci uvidí jak hry vznikají a s jakými problémy se vývojáři při jejich vzniku potýkají. Pro nás je ale určitě skvělou zprávou, že se na tvorbě Mythic Quest podíleli i Češi ze společnosti Warhorse a poskytli záběry ze své veleúspěšné hry Kingdom Come: Deliverance.
„V minulém roce nás souběžně oslovila produkce seriálu a kolegové z Ubisoftu, kteří za seriálem také stojí. Základní otázka byla, zda by mohli použít pár záběrů z Kingdom Come: Deliverance. Samozřejmě nás potěšilo, že část hry se objeví v seriálu Apple TV+, tak jsme si plácli,“ uvedl marketingový manažer WarhorseJiří Rýdlv rozhovoru pro Vortex. Zároveň ale přiznal, že spolupráce byla tajná a že Warhorse muselo souhlasit s tím, že vybrané záběry budou použity anonymně. „To jediné nás trochu mrzelo," dodal Rýdl, "nicméně hned při uvedení prvního traileru bylo jasné, že naši fanoušci hru neomylně poznali."
je-tu-novy-komedialni-serial-z-prostredni-pocitacovych-her-a-kingdom-come-nebude-chybet
Kingdom Come: Deliverance | Warhorse
Úkolem vývojářů z Warhorse bylo připravit pohledy na krajinu se západem slunce apod., které sloužily k propagaci seriálu ve zveřejněných trailerech. Nemusíme prý ale smutnit, jen trailery to nekončí. Diváci by se měli s Kingdom Come: Deliverance potkat i v samotném seriálu. Ten bude mít devět epizod po 30 minutách a premiéra je naplánována na 7. února. Již nyní už má odsouhlasenou i druhou sezónu.
Tím ale Apple samozřejmě nekončí. Milovníci válečných seriálů se mohou těšit na pokračování legendárních pořadů, jakými byly seriály Bratrstvo neohrožených nebo Pacifik, s tím, že půjde opět o projekt pod taktovkou Stevena Spielberga a Toma Hankse. Příběh nového seriálu o délce 8 hodin bude vycházet z knihy Donalda L. Millera Vládcové nebesa jak název napovídá, setkáme se s americkým letectvem v průběhu 2. světové války. Termín premiéry dosud oznámen nebyl.
Spielberg ale pro Apple natočil i seriál Amazing Stories, jehož premiéra byla oznámena na 6. března letošního roku. Amazing Stories je rebootem stejnojmenného pořadu (u nás vysílaného pod názvem Neuvěřitelné příběhy), který se vysílal od roku 1985 do roku 1987 a který Spileberg také produkoval.
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston | Apple TV+
Za zmínku ale rozhodně stojí i další seriály z produkce Apple TV, zejména seriály See s Jasonem Momou, The Morning Show s Reese Witherspoon a Jennifer Aniston a seriál For All Mankind.