Trailer: Kdo jsou predátoři, kteří loví děti na internetu?

Trailer: Kdo jsou predátoři, kteří loví děti na internetu?
V síti | Aerofilms
V síti | Aerofilms
Dokument už tvůrci promítli v předpremiéře téměř dvěma tisícům diváků, kteří jeho dokončení podpořili v crowdfundingové kampani. Projekce vyvolaly mnoho reakcí, hodinové debaty a všechny zakončil potlesk vestoje. „Ten potlesk vestoje chápu jako odměnu především pro naše tři herečky, které se musely převtělit do dvanáctiletých holek . Tereza, Sabina a Anežka jsou hrdinky a patří jim dík a obdiv, že s námi do takového projektu šly. Nebudu zapírat , že téma zneužívání dětí na internetu bylo pro nás ve štábu jednou z nejtěžších výzev, které jsme ve filmovém životě podstoupili,” připouští režisér Vít Klusák.
Tři herečky během deseti dnů, po něž probíhala hlavní fáze natáčení, kontaktovalo 2458 mužů. Drtivá většina těchto predátorů požadovala sex přes webkameru. Muži dále posílali fotky a videa svých penisů, odkazy na pornografii nebo se dívky dokonce pokoušeli vydírat. Experti říkají, že většina predátorů, kteří loví děti na internetu, jsou psychosexuálně normální, nejedná se tedy o pedofily. Na děti cílí, protože jsou snadněji manipulovatelné. Přesto se tvůrci rozhodli, že identitu mužů budou schovávat pod speciální maskou. Cílem filmu totiž není vyvolat lynč jednotlivců, ale důrazně upozornit na fenomén zneužívání dětí na internetu.
V síti
V síti | Aerofilms
Film jsme postavili tak, aby byl co nejvěrnějším odrazem toho, co se v dětských pokojících čím dál častěji děje. Pokud bychom film natočili jako soubor rozhovorů s odborníky nebo investigativní reportáž, nikdo by si nedokázal představit, čím si kluci a holky v tom věku procházejí . Doufám, že se nám filmem V síti podaří rozpoutat debatu a rodičům, učitelů m a třeba i zákonodárcům trochu více otevřít oči,” uzavírá režisérka Barbora Chalupová.
Natáčení proběhlo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu. Film bude v českých kinech přístupný od 15 let. Od 12 let v doprovodu rodičů nebo jiné dospělé osoby.
V síti
V síti