Zaklínač: Zmátly vás časové roviny? Netflix přichází s podrobnou mapou událostí

Zaklínač: Zmátly vás časové roviny? Netflix přichází s podrobnou mapou událostí
Zaklínač | Netflix
Pojmout seriál jako nechronologicky vyprávěný příběh, navíc v různých dobách, to určitě není marný nápad. Když ale máte postavy, které vesměs nestárnou, a k tomu svět, kde na první pohled uběhnuté dekády nepoznáte, už to celé trošku přestává fungovat. Jestli patříte mezi diváky, kteří se v seriálovém Zaklínači trochu ztráceli, určitě oceníte podrobně vystavěnou interaktivní mapu přímo od Netflixu, v níž je všechno dokonale přehledné.
Pod mapou jsou čtyři časové osy. Šedá sleduje všeobecnou historii, zelená Ciri, oranžová Geralta a fialová Yennefer. Pro konkrétní událostí stačí kliknout na bod na časové ose a zjistíte, kdy přesně se kde co odehrálo (a k tomu i v jaké epizodě). Jakkoli tak můžeme mít výhrady k tomu, jak s časem pracují tvůrci v seriálu, za tohle zpřehlednění si Netflix zaslouží palec nahoru.
Tomáš "Hardy" Chvála první sérii Zaklínače zhodnotil následovně:Navzdory řadě výtek se na druhou řadu těším. Věřím, že se příště autoři vykašlou na matoucí (a pro děj ve výsledku nijak přínosné) hrátky s časem, půjde se čelem k osudu a hlavně se Zaklínačem v hlavní roli. Když je ve středu dění, funguje seriál výborně. A také by to chtělo vizuálně trochu sladit (a upřímně i zašpinit). Zakletá princezna byla správně odporná, stejně tak pavouk (nebo co to bylo) asasína. Naproti tomu draci a příšera z úvodní scény vypadali jako něco, co sem omyle prskli autoři Princezny Fantaghiró. Viz celá recenze.
Zaklínač
Zaklínač