Svět Star Wars je pod vedením Disneyho oficiálně v problémech

Svět Star Wars je pod vedením Disneyho oficiálně v problémech
Pod vodou | Twitter
Na konci minulého roku Vzestup Skywalkera nastřádal globálně 919 milionů. Miliarda měla být proto následující víkend jistá. Místo toho je film na 989 milionech a to znamená, že už mu došel dech a do kasy v následujících dnech a týdnech přidá jen drobné. Pořád to poslední Star Wars dotáhnou na miliardu a něco málo navíc přihodí, bude to nicméně Pyrrhovo vítězství - film utrží o čtvrt miliardy méně, než "nenáviděný" Poslední z Jeidů a o celou miliardu než Síla se probouzí. Vzhledem k tomu, že jde o završení mnohaleté ságy (podobně jako Avengers, respektive ještě významnější), měly by být tržby rekordní. Místo toho finále ságy dokázalo "jen" něco vydělat.
A cítí to i u Disneyho, kde si evidentně nevědí se Star Wars rady a postupně skládají karty. Plány byly velkolepé, ale problémy s novou trilogií a propad Sola postupně pohřbily plány na další sólovky i připravované trilogie Riana Johnsona a scenáristů Hry o trůny. A co je nejhorší, ve výhledu není nic. Přesně tak, u Disneyho drží práva na jednu z největších značek historie a mají nulový herní plán. Jen něco na seriálovém poli. To z nákupu Lucasfilm oficiálně dělá nejméně úspěšnou akvizici, do jaké se v Myším domě pustili.
Prvním oficiálním hitem nového roku se stala válečná novinka Sama Mendese 1917, která je natočena tak, aby působila dojmem jednoho záběru. Snímek skončil první s 36,5 miliony a provází ho pověst senzace, takže si nejen vydělá, ale navíc získá řadu cen. Zlaté glóby pro nejlepší drama a nejlepší režii jsou již doma, nyní se bude v 10 kategoriích útočit na Oscary.
Nově se o diváckou přízeň pokoušela poprat také komedie Like a Boss o dvou kamarádkách (Tiffany Haddish a Rose Byrne), které poměří síly s nebezpečně sexy Salmou Hayek. Výsledkem je podle ohlasů žánrová mizérie, takže i těch úvodních 10 milionů na čtvrtém místě je vlastně ještě docela dost. Nejsmutnější pohled je každopádně na sedmé místo. Až tam startuje sympatické hororové béčko Pod vodou s Kristen Stewart. Rozpočet 60 milionů, úvodní tržby za pouhých 7. Podobně jako u tři roky starého Života se potvrdilo, že tyhle žánrové kousky zkrátka nemají v kinech diváky.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
svet-star-wars-je-pod-vedenim-disneyho-oficialne-v-problemech
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Poznáte světelné meče ze Star Wars?