Od orla přes upíry až k Hitlerovi aneb Filmový festival talentovaného a zábavného Novozélanďana

Od orla přes upíry až k Hitlerovi aneb Filmový festival talentovaného a zábavného Novozélanďana
Taika Waititi | Aerofilms
Vedení kina se rozhodlo přehlídku uspořádat k příležitosti uvedení šestého celovečerního filmu Taiky Waititiho s názvem Králíček Jojo (2019). Ten právě ve čtvrtek 23. ledna vstupuje do českých kin.
Kluk
Kluk | 2010 Unison Films
Přehlídku odstartuje film Kluk (2010) o dospívání maorského chlapce, horlivého fanouška Michaela Jacksona, který pátrá po tom, kdo by mohl být jeho životním vzorem a hrdinou. Diváci uvidí také Waititiho celovečerní debut Orel kontra žralok (2007), komediální romanci o vztahu Lily a Jarroda, dvou podivínů k pohledání. Na programu nesmí chybět Hon na pačlověky (2016), jenž drží první příčku seznamu divácky nejúspěšnějších novozélandských filmů.
Ben Fransham
Co děláme v temnotách
Akci zakončí žánrový mokument Co děláme v temnotách (2014), který sleduje spolubydlení pěti zcela odlišných upírů. Originální tvůrce Taika Waititi kromě režie ke jmenovaným titulům napsal scénáře a ve většině z nich také sám ztvárnil role výstředních podivínů. Třeba ve svém nejnovějším snímku Králíček Jojo si Waititi, původem polynéský Žid, zahrál karikaturu Adolfa Hitlera.
Taika Waititi
Taika Waititi | Film Servis Festival Karlovy Vary
„Většina lidí zná především jeho hollywoodské angažmá Thor: Ragnarok, kde ale jede jen na poloviční plyn. Máme ohromnou radost, že se nám u příležitosti české premiéry novinky Králíček Jojo podařilo dát dohromady přehlídku všech jeho autorských celovečeráků, navíc doplněnou o dvojici kraťasů,“ říká ředitel a dramaturg kina Aero Jiří Flígl.
Pořadatelé z kina Aero vybízejí fanoušky na sociálních sítích, aby se neostýchali, povolili uzdu své módní fantazii a oblékli se na festival do barev a vzorů, jaké rád vyhledává Taika Waititi.
Taika Waititi
Taika Waititi | Fox Searchlight
Program přehlídky "Taika Waititi v Aeru"
23. ledna
18:00 - Kluk (2010) + předfilm Dvě auta, jedna noc (2003)
20:30 - Králíček Jojo (2019) + předfilm Tama Tū (2005)
24. ledna
18:00 - Orel kontra žralok (2007)
20:00 - Hon na pačlověky (2016)
22:30 - Co děláme v temnotách (2014)
taika-waititi-v-aeru