Blade: Mohli jsme mít samostatný film se záporákem, ale v Marvelu neměli zájem

Blade: Mohli jsme mít samostatný film se záporákem, ale v Marvelu neměli zájem
Blade | 1998 New Line Cinema
Řeč je přirozeně o jednom z nejlepších záporáků, jakého nám komiksové filmy nadělily - Deaconu Frostovi z prvního Bladea, kterého si dnes večer můžete pustit v televizi (a pořád je to výborná zábava). Stephen Dorff, který si postavu zahrál, zavzpomínal na to, co mohlo být, kdyby měl Marvel zájem.
"Mluvili jsme v jednu chvíli se Stephenem Norringtonem, režisérem prvního Bladea, který je prostě génius, že natočíme spin-off s Deaconem Frostem v hlavní roli. Nikdy na to ale nedošlo, protože Marvel se tehdy u filmu teprve hledal a Kevin Feige dával dohromady celý nový vesmír, který nakonec zafungoval. Neměli tehdy velký zájem o temný Marvel film, ale třeba s úspěchem Jokera a jemu podobných se to změní a začnou o ně stát."
Přestože Joker rozhodně otevřel nové možnosti, Dorffův Frost se comebacku na 100% nedočká. Původní Blade totiž vznikl pod jiným studiem, práva na značku se Marvelu vrátila v roce 2012 a nyní studio připravuje vlastní verzi, v níž si hlavní roli slavného upírobijce zahraje Mahershala Ali. Lákavým drbem je, že by si roli Dráculy prý mohl zahrát původní Blade Wesley Snipes. Ale jde o pouhou spekulaci, k níž se zatím studio ani herec samotný nevyjádřili.
blade-malem-jsme-se-dockali-spin-offu-se-zaporakem-ale-v-marvelu-nemeli-zajem
Stephen Dorff, Udo Kier