Netflix se spojil se studiem Ghibli. Vznikne další Cesta do fantazie?

Netflix se spojil se studiem Ghibli. Vznikne další Cesta do fantazie?
Ni no Kuni (2019) | Eiga Ni no Kuni Seisaku Iinkai
Animátoři japonského studia známého jako Studio Ghibli vytvořili pod záštitou Warner Bros a Netlixu další celovečerní film. Toto studio má za sebou proslulé snímky jako Cesta do Fantazie (2001), Zámek v oblacích (2004), Princezna Mononoke (1997) a další. Každý ze snímků vyniká svou ojedinělou a kouzelnou atmosférou. Tentokrát se však animátoři rozhodli pro trochu jiný žánr a vytvořili filmovou adaptaci známé role-playové hry Ni no Kuni, která vyšla poprvé v roce 2010 pro konzole Nintendo DS.
netflix-se-spojil-se-studiem-ghibli-vznikla-dalsi-cesta-do-fantazie-2
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (2011) | Level-5/Studio Ghibli
Tato hra se proslavila především díky svému pokračování s názvem Wrath of the White Witch z roku 2011, která vyšla pro herní konzole PlayStation 3. Získala si srdce herních fanoušků po celém světě a tvůrcům přinesla spoustu pozitivních ohlasů, především díky roztomilému vizuálu a originálnímu příběhu. Herní vývojáři totiž tehdy oslovili právě Studio Ghibli, aby se postaralo o její animace a atmosféru. Příběh vypráví o malém Oliverovi, který cestuje do jiného světa, aby zachránil svou matku.
netflix-se-spojil-se-studiem-ghibli-vznikla-dalsi-cesta-do-fantazie
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (2011) | Level-5/Studio Ghibli
V roce 2018 vzniklo další herní pokračování s názvem Revenant Kingdom, to ale už tak dobře přijato nebylo, a tak se tvůrci pustili do nového "záchranného projektu", který bude na Netflixu prvně uveden již 16. ledna. Ni no Kuni (2019) se ale bude od svých herních předchůdců lišit; hrdinové budou hned dva a jejich důvodem k cestování nebude maminka, nýbrž kamarádka a její alter-ego. Jak už se ale dá čekat, do cesty jim vstoupí láska a ta s celým příběhem pořádně zamává.
netflix-se-spojil-se-studiem-ghibli-vznikla-dalsi-cesta-do-fantazie-4
Ni no Kuni (2019) | Eiga Ni no Kuni Seisaku Iinkai
Tento snímek má velmi dobré vyhlídky. Jeho fanouškovská základna je vskutku obrovská, má originální zápletku, pěknou animaci a dá se předpokládat, že se o atmosféru postará i krásný a emotivní soundtrack. Doufám tedy, že nebudeme zklamaní. Věřím, že se toho tvůrci chopili s japonskou poctivostí a bude to stát za to.