Trailer: Nový doktor Dolittle chce konkurovat Alence v říši divů a navíc přihazuje draka

Trailer: Nový doktor Dolittle chce konkurovat Alence v říši divů a navíc přihazuje draka
Dolittle | Universal
Minimálně na mě totiž zatím koncept velkolepé dobrodružné pohádky, v níž Robert Downey Jr. s podivným akcentem blbne s digizvěří, moc nefunguje.
Chápu snahu studia, které chce cílit hlavně a celé rodiny a vytvořit si další miliardovou sérii, ale motat do toho i draky, to už je podle mě trochu moc:
Dolittle
Výsledek samozřejmě může fungovat, jen si nejsem jistý, zda to snese kdokoli starší deseti let. A otázkou je i samotná kvalita filmu a jestli má vůbec šanci se zaplatit. V Universalu totiž odklepli rozpočet 175 milionů dolarů, přičemž tahle částka nezahrnuje marketing a distribuci. Studio si navíc poté, co režisér Stephen Gaghan (Syriana, Zlato) odevzdal svůj první sestřih, objednalo nákladné přetáčky. Napřed byl k projektu přibrán Chris McKay (LEGO® Batman film), který dodal nějaké svěží nápady a dohlédl na sepsání nových scén, ty následně natočil Jonathana Liebesmana (Hněv titánů, Želvy Ninja). Nad projektem měl i přesto prý hlavní dohled stále Gaghan. Ale věřte tomu, když v Universalu dali udělat přetáčky doslova raději komukoli jinému.
Do českých kin uvede snímek Dolittle společnost CinemArt 16. ledna.2020.
Dolittle
Dolittle
Oficiální text distributora: Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit.