Ad Astra: Líbila se vám sci-fi s Bradem Pittem? Přečtěte si původní scénář

Ad Astra: Líbila se vám sci-fi s Bradem Pittem? Přečtěte si původní scénář
Ad Astra | 20th Century Fox
Ad Astra rozhodně není pro každého. Ač má v kolonce sci-fi a nabízí opravdu krásnou výpravu, v jádru jde hlavně o sondu do nitra zlomeného muže, který neví, odkud a kam kráčí a vlastně jen doufá, že najde něco, co mu ukáže cestu. Chybí tomu určitá vděčnost, pokud jde o útok na první signální, což bylo znát na slabších tržbách. Brad Pitt každopádně tímhle kouskem potvrdil, že má čich na silné projekty. Pokud jste se na jeho cestu, stejně jako já, vnitřně naladili, možná si s chutí přečtete původní scénář.
Najdete ho celý ZDE a je přirozeně v angličtině, takže pokud nešprechnzíte Ingliš, moc si nepočtete. I tak ale můžete minimálně ze zvědavosti nakouknout, abyste viděli, jak takový filmový scénář vlastně vůbec vypadá.
Oficiální popis filmu: 22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života. Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt). Astronautem se stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I jejím úkolem bylo pátrat po vyspělém mimozemském životě a před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Nyní je Země postižena řadou nečekaných katastrof, které zasáhnou i stavbu obří antény. Americké zpravodajské služby se domnívají, že Royův otec stále žije a ohrožení Země má původ v explozích, ke kterým dochází u planety Neptun a souvisí s projektem Lima. Roy je vyslán na vesmírnou misi vedoucí přes Měsíc a Mars až k vnějšímu okraji sluneční soustavy, aby zde otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.
Brad Pitt
Brad Pitt