Zaklínač: Co si autor knižních předloh myslí o herci Henrym Cavillovi?

Zaklínač: Co si autor knižních předloh myslí o herci Henrym Cavillovi?
Zaklínač | Netflix
Celý seriál je adaptací knižní série od Andrzeje Sapkowského, polského spisovatele, který starší polskou adaptaci nesnáší do morku kostí. Jaký byl ale jeho názor na zpracování od Netflixu, respektive na výkon Henryho Cavilla, který se ujal role jeho bělovlasého bručouna?
"S podáním Henryho Cavilla jako zaklínače jsem byl více než spokojen. Je to pravý profesionál. Stejně jako Viggo Mortensen dal svou tvář Aragornovi, tak i Henry dal tu svou Geraltovi – a tak tomu bude navěky věků."
Vzhledem k tomu, že k ostatním adaptacím chová Sapkowski poněkud chladný vztah (ke zmíněnému polskému seriálu i veleúspěšným herním adaptacím), je taková chvála určitě povzbudivá. Celosvětově získává Zaklínač spíše pozitivní recenze, ovšem jedná se taktéž o seriál, kde se často rozcházejí kritici s diváky. Zatímco kritici ze seriálu zas až tak odvaření nejsou, mnoho diváků si seriál naopak pochvaluje. U nás v České republice jsou ale diváci přeci jen přísnější, díky čemuž jsou zde názory na seriál spíše rozporuplné. Pro mnohé to je nesmírné zklamání, které dokázalo, že Američané neumějí pracovat se slovanskou atmosférou, pro jiné to byla uspokojivá pochoutka, která si dokázala poradit s přetěžkým úkolem zadaptovat dvě povídkové knihy, jejichž kapitoly na sebe dějově většinou příliš nenavazují. Každopádně uvidíme, jak bude fanouškům chutnat druhá série, které se ale dočkáme až v roce 2021.
Jak se Zaklínač líbil vám?
Henry Cavill
Zaklínač | Netflix